Το 6ο διαδικτυακό workshop για την ευαισθητοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων σχετικά με τη σημασία της διανοητικής ιδιοκτησίας για την επιχειρηματική ανάπτυξη διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου IPMED, την Τρίτη 7 Μαρτίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 35 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως του τομέα της πληροφορικής / λογισμικού, σύμβουλοι επιχειρήσεων, νομικοί, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές κα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Μωραΐτίδης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΘ, ενώ ο κ. Αντώνιος Μπούμπουλας, Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Έρευνας, παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις του έργου IPMED, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENI CBC MED.

Στη συνέχεια, ο κύριος εισηγητής, κ. Ιωάννης Σκουληκάρης, ιδρυτής της ομάδας επιχειρήσεων “Patend Mind”, σύμβουλος σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, και εξειδικευμένος εκπαιδευτής σε θέματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικών με το λογισμικό και την τεχνητή νοημοσύνη, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Στρατηγικές αξιοποίησης των δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας με έμφαση στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν στο Λογισμικό και την Τεχνητή Νοημοσύνη».

Ο κ. Σκουληκάρης, αναφέρθηκε στις δύο κατηγορίες δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (βιομηχανική και πνευματική ιδιοκτησία), στις βασικές παραμέτρους της στρατηγικής που μπορεί να εφαρμόσει η επιχείρηση σε σχέση με αυτά (επιλογή μηχανισμού κατοχύρωσης, γεωγραφική κάλυψη, χρονικός προγραμματισμός κλπ.), στις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες κατοχύρωσης, αλλά και αξιοποίησης και επιβολής τους. Ακολούθως, ο κ. Σκουληκάρης επικεντρώθηκε στις προϋποθέσεις για την κατοχύρωση, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, εφευρέσεων τεχνολογίας λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης και έκλεισε την εισήγησή του αναφερόμενος στις κινήσεις που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μια επιχείρηση και σε αυτές που θα πρέπει να αποφύγει, προκειμένου να μπορέσει να κατοχυρώσει και να αξιοποιήσει εμπορικά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο video της εκδήλωσης, στο κανάλι του ΕΒΕΘ στο ΥouTube, μέσω του συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=UL4HJf0tHbY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

23 μήνες χωρίς τον Γιώργο Καραϊβάζ: Συγκλονίζει η αδερφή του (ΦΩΤΟ)

Συγκινούν οι συμμαθητές του 15χρονου Παναγιώτη: 57 μαύρα μπαλόνια για τους νεκρούς στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Καιρός: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας αύριο, Παρασκευή (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Αντικαθίστανται τα άρρωστα δέντρα της Τσιμισκή

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top