ΕXELIXIS- ΗΟ.RE.CA: Επένδυση 4.8 εκατ. € και γέφυρα 3PL logistics με εμπόριο

ΕXELIXIS- ΗΟ.RE.CA: Επένδυση 4.8 εκατ. € και γέφυρα 3PL logistics με εμπόριο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μία επένδυση συνολικού ύψους 4,8 εκατ. ευρώ, υλοποίησε μέσα στο 2021 η εταιρεία ΕΧΕLIXIS- HO.RE.CA A.E., για τη δημιουργία ενός δεύτερου υπερσύγχρονου logistics center στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, κάλυψης 7.000 τ.μ. , διαχείρισης ξηρού και ψυχόμενου φορτίου.

«Είμαστε μία αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση που συνδυάζουμε τα 3PL logistics με το εμπόριο τροφίμων και ποτών σε ειδικά κανάλια της αγοράς», τόνισε στο GRTimes.gr o εταίρος και C.O.O. της EXELIXIS HO.RE.CA κ. Νίκος Λαζούλας υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης και ο διαφοροποιημένος σύγχρονος τρόπος εφοδιασμού των αγορών με εμπορεύματα, κάνουν την EXELIXIS να επενδύει συνεχώς σε πιο «πράσινες» εγκαταστάσεις, σύγχρονες τεχνολογίες και διαχειριστικά συστήματα, όπως επίσης στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Η EXELIXIS ΗΟ.RE.CA επιτυγχάνει μία αδιάπτωτη αύξηση εργασιών μέσω της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου συνεργασιών της με σημαντικούς πελάτες, παρότι ακόμη «ηλικιακά» βρίσκεται στην «εφηβεία» της καθώς ιδρύθηκε μόλις το 2005.

Έχοντας μία πολύ καθαρή εικόνα των διεθνών εξελίξεων στο χώρο των μεταφορών και των logistics, έχει δημιουργήσει έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό που πλέον διαχειρίζεται εγκαταστάσεις 11.000 τ.μ. σε δύο κτήρια στη Σίνδο, διαθέτει 50 οχήματα διανομής εμπορευμάτων, ενώ απασχολεί 87 άτομα προσωπικό, τριπλάσιο σε αριθμό απ’ ότι πριν πέντε χρόνια.

Μία εταιρεία, τρεις δραστηριότητες

«Η ΕΧΕLIXIS HO.RE.CA. εστιάζει σε τρία ιδιαίτερα αντικείμενα δραστηριότητας: Τα 3PL Logistics, την εμπορία τροφίμων και ποτών με αποκλειστικές και μη συνεργασίες και, μία τρίτη δραστηριότητα που συνδυάζει την παροχή υπηρεσιών logistics και το εμπόριο τροφίμων – ποτών σε ειδικά κανάλια αγοράς», εξήγησε ο κ. Λαζούλας προσθέτοντας:

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίας παρατηρήθηκε μία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων εταιρειών, καθώς λόγω της παγκοσμιοποίησης επιλέγεται η δημιουργία συνεργασιών και η απομάκρυνση από το μοντέλο της καθετοποιημένης οργάνωσης. Σε αυτό το περιβάλλον, οι εταιρείες logistics και εν προκειμένω η EXELIXIS, καλούνται να γεφυρώσουν τις μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό, με τα κανάλια πωλήσεων που έχουν αναπτύξει oι επιχειρήσεις αυτές, στην Ελλάδα.

«Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της εγγύτητας με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων και την Τουρκία, μπορεί να αποτελεί τον πρώτο σταθμό εισόδου εμπορευμάτων στη χώρα μας. Η EXELIXIS παραλαμβάνει τα εμπορεύματα, τα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τους όγκους, που μπορούν να διασπαστούν και να διανεμηθούν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Παράδειγμα μίας τέτοιας συνεργασίας είναι η συμφωνία με την πολυεθνική Pepsico, της οποίας τα εργοστάσια βρίσκονται στην Ευρώπη».

Στο portfolio συνεργασιών της EXELIXIS, υπάρχουν πολλά και πολύ γνωστά καταναλωτικά προϊόντα, από καφέδες, σνακς, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά, σοκολατοειδή και ποτά.

Η εταιρεία κάτω από το «εμπορικό» της «καπέλο» έχει την αντιπροσώπευση στη Χαλκιδική της Kafea terra(illy-dimello), ενώ τροφοδοτεί με κρασιά και μπύρες 1.000 πελάτες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Ένα σημαντικό αντικείμενο για την EXELIXIS HO.RE.CA είναι η παροχή υπηρεσιών micro picking, καθώς εκτελεί πάνω από 800 παραγγελίες την ημέρα, για λογαριασμό της Tasty Foods, σε περισσότερα από 3.500 σημεία πωλήσεων μικρής λιανικής, στην Κεντρική Μακεδονία.

Portfolio αποκλειστικών συνεργασιών

Επίσης, το 2020 δημιουργήθηκε ένα portfolio αποκλειστικών συνεργασιών που η εταιρεία αναλαμβάνει για  Ελλάδα και Κύπρο. Για τη διάθεση των προϊόντων αυτών, η EXELIΧIS έχει αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο αντιπροσώπων ενώ στην βόρειο Ελλάδα, πουλάει μέσα από το δικό της κανάλι με τη μέθοδο του  Χ-van. To portfolio αυτό ξεκίνησε με το Milkiss, ένα soft cake και στη συνέχεια προστέθηκαν τα  Frudada, μία σειρά από φυσικά προϊόντα, smoothies, super smoothies, φυσικοί χυμοί και lemonades. Όλα τα Frudada παράγονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, είναι χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και χρωστικές.

Αυτό το portfolio  προϊόντων θα διευρυνθεί με μία σειρά από μπάρες ενεργειακές, ξηρών καρπών, που θα λανσαριστούνε μέσα στο Δεκέμβριο.

Με την επένδυση που έκανε η EXELIXIS HO.RE.CA. στο δεύτερο κέντρου αποθηκεύσεων και logistics, μπορεί πλέον άνετα, να διαχειρίζεται φρέσκα προϊόντα, σε ειδικούς ψυχόμενους χώρους. Στο συγκρότημα της Σίνδου εφαρμόζεται εξοπλισμός πράσινης ενέργειας,  με ECO inverter cooling systems, χαμηλών εκπομπών CO2.

«Έχοντας ολοκληρώσει την επένδυση στο δεύτερο συγκρότημα logistics που δημιουργήσαμε – με χώρους ψυχόμενους για 1.000 παλετοθέσεις- έχουμε τη δυνατότητα πλέον να κυνηγήσουμε νέες συνεργασίες για προϊόντα που απαιτούν συνθήκες ψύξης, όπως βεβαίως και συνεργασίες που αφορούν ξηρό φορτίο», τόνισε ο κ. Λαζούλας υπογραμμίζοντας ότι με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σε hub μεταφορών, oι εταιρείες των logistics δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναπτυχθούν για να εξυπηρετήσουν το εμπόριο και την αγορά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top