Έξω από το σπίτι τους και όπου να ‘ναι: “Οργιάζουν” με τα ογκώδη (ΦΩΤΟ)

Έξω από το σπίτι τους και όπου να ‘ναι: “Οργιάζουν” με τα ογκώδη (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από καρέκλες μέχρι… παντζούρια και καναπέδες πετάνε ασυνείδητοι σε κάδους απορριμμάτων – ανακύκλωσης και σε πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο.

Η εικόνα που συναντά κανείς σε γειτονιές της περιοχής Μαρτίου στην ανατολική Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο, σίγουρα δεν τιμά κανέναν, με τις φωτογραφίες του GRTimes.gr να είναι χαρακτηριστικές. Κάδοι ανακύκλωσης γεμάτοι με βαριά αντικείμενα, στρώματα, κομοδίνα και άλλα έπιπλα αφημένα σε πεζοδρόμια, μέχρι και παντζούρια βρίσκει κανείς να ακουμπάνε πάνω σε κάδους απορριμμάτων, κλείνοντας τα πεζοδρόμια και δημιουργώντας εστίες μόλυνσης που παραμένουν για ημέρες στο ίδιο σημείο.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να κληθούν να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο το οποίο ξεκινάει από 150 ευρώ, οι παραβάτες λειτουργούν αυτοβούλως και χωρίς να μεριμνήσουν για την μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων τα ξεφορτώνουν κυριολεκτικά όπου επιθυμούν. Μάλιστα, αν και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναλαμβάνει… “μεταφορές – μετακομίσεις”, η περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων που προέρχονται από ανακαινίσεις ιδιωτών γίνεται… αναγκαστικά. Οι ιδιώτες, ωστόσο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ενημερώνουν την Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη απομάκρυνσή τους και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, με στόχο να περιοριστούν αυτά τα περιστατικά καθώς… δεν έχουν τελειωμό, εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Δημοτική Αστυνομία, έτσι ώστε ο,τιδήποτε γίνεται αντιληπτό ή υπάρχει καταγγελία, να γνωστοποιείται και να σπεύδει για να βεβαιώσει τα ανάλογα πρόστιμα. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Ζεϊμπέκης, μία πόλη για να είναι καθαρή χρειάζεται αμφίδρομη συνεργασία δημοτών και υπηρεσιών, διαφορετικά είναι αδύνατον να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ