ΕΥΑΘ: «Σε δεξαμενή στην Πολίχνη, η αιτία του θορύβου των Μετεώρων»

ΕΥΑΘ: «Σε δεξαμενή στην Πολίχνη, η αιτία του θορύβου των Μετεώρων»

Η ΕΥΑΘ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά την αιτία του θορύβου που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους των Μετεώρων του δήμου Παύλου Μελά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τα Μετέωρα φαίνεται ότι εντοπίζεται η αιτία του θορύβου που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους των Μετεώρων του δήμου Παύλου Μελά.

Τα συνεργεία της εταιρείας διερευνούν το θέμα ήδη από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ενημερώθηκαν από σχετικά δημοσιεύματα. Κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα τις πρωινές ώρες ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις σε απόσταση 5 χλμ. από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα, για να διαπιστωθεί ότι μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο 2 χλμ. μακριά!

Σημειωτέον ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της. Η ΕΥΑΘ θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα».

Όπως κάλυψε αναλυτικά με ρεπορτάζ το GRTimes, τα ξημερώματα της Τρίτης Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και η διοίκηση της εταιρείας πραγματοποίησαν άλλη μία αυτοψία (σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων), με την συμμετοχή τοπικών παραγόντων, όπου και διαπιστώθηκε ότι μόλις οι τεχνικοί μετέβησαν στη δεξαμενή της Πολίχνης (2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο) σταμάτησε ο θόρυβος.

Όπως εξηγούν στο GRTimes πηγές της ΕΥΑΘ «το κλιμάκιο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. «Δεν οφείλεται λοιπόν σε τεχνικό πρόβλημα εντός της δεξαμενής. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το μυστήριο με τον περίεργο ήχο; Το επικρατέστερο σενάριο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μετέωρα: Πρωτοφανής μεταμεσονύκτια κινητοποίηση για τον μυστήριο θόρυβο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Θρίλερ» με το βουητό που ξαγρυπνάει τους κατοίκους των Μετεώρων

Παπαζάχος: Ο θόρυβος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει σχέση με σεισμό (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top