Ευκαρπία: Μαθητές δημοτικού δεν γνωρίζουν που θα πάνε σχολείο λόγω… εργασιών

Ευκαρπία: Μαθητές δημοτικού δεν γνωρίζουν που θα πάνε σχολείο λόγω… εργασιών

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας καθώς, λόγω εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν γνωρίζουν που θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους τα παιδιά τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τους γονείς, οι εργασίες για την κατασκευή τρίτου ορόφου στο σχολείο και την ενεργειακή του αναβάθμιση ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες και δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ως και σήμερα να μην γνωρίζουν που θα γίνουν τα μαθήματα, αφού ουδείς τους έχει ενημερώσει επίσημα και ας απομένουν λιγότερες από δέκα ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

“Οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμα ορόφου ξεκίνησαν τον Μάιο και δυστυχώς ο προγραμματισμός που υπήρχε από τον δήμο, σε συνεργασία με τον εργολάβο, ήταν να ολοκληρωθούν σε επτά μήνες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν σχολείο να πάνε τον Σεπτέμβριο”, ανέφερε στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, ο οποίος σημειώνει ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα λύση, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι ανάστατοι.

Μάλιστα, ένα από τα ενδεχόμενα που θέλει τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο σε απογευματινή βάρδια, είναι κάτι το οποίο αυξάνει τις αντιδράσεις των γονέων, αφού τους βγάζει εκτός οικογενειακού και εργασιακού προγράμματος και δημιουργεί νέα προβλήματα, όπως υποστηρίζουν. “Αυτό που διεκδικούν οι γονείς είναι πρωινά μαθήματα στο σχολείο, επίσπευση των εργασιών ώστε να παραδοθεί νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες που είναι τέλη Νοέμβρη και φυσικά να υπάρχει ενημέρωση για το που θα πάνε τελικά σχολείο τα παιδιά και τι επρόκειτο να γίνει”, επισημαίνει ο κ. Κοκονάς, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση για το έργο είναι σωστή, αφού “το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι τεράστιο, όμως, θα έπρεπε ο προγραμματισμός να προβλέπει το πως θα επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο τον Σεπτέμβριο”.

Συνάντηση με τους γονείς για την καλύτερη λύση

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις την περασμένη Πέμπτη, στις αρχές τις επόμενες εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με τους γονείς προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι επιλογές και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Σημειώνεται, πως το έργο με προϋπολογισμό περίπου 700.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η προθεσμία περαίωσης του ορίζεται σε 7 μήνες από την σύμβαση η οποία υπογράφηκε τον Μάιο. Ο όροφος θα προστεθεί στο υπάρχον κτίριο ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του σχολείου σε αίθουσες για τη διδασκαλία των μαθητών, με το έργο να γίνεται ευρέως αποδεκτό από την τοπική κοινωνία αφού έρχεται να συμβάλει σημαντικά στην μείωση του προβλήματος για την κάλυψη στέγασης μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ