Εύοσμος: Πορεία εργατικών σωματείων και φορέων μετά το lockdown (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εύοσμος: Πορεία εργατικών σωματείων και φορέων μετά το lockdown (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε από δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη εργατικών σωματείων και φορέων μετά την εφαρμογή του σκληρού lockdown που μπήκε η περιοχή.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα τονίζουν, ότι η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η εφαρμογή σκληρού lockdown στον δήμο «αποτελούν ευθεία παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής». Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία της δημοσίας υγείας και όχι να προχωρά μόνο σε περιορισμούς.

Επιπλέον, κάνουν λόγο για «εγκληματικές ευθύνες», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν άκουσε και δεν υλοποίησε αντί τα δίκαια αιτήματα του εργατικού-λαϊκού κινήματος και αντί αυτού επέλεξε να αφήσει το λαό εκτεθειμένο στις ορέξεις των ιδιωτών της Υγείας, τους εργαζόμενους έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας για να διασφαλιστεί η παραγωγική διαδικασία, δηλαδή η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων».

Συμπληρώνουν επίσης ότι «δεν χωράει άλλη καθυστέρηση στην λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής μας. Κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει ο κίνδυνος τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα καθώς ο ιός θα διασπείρεται από τους χώρους δουλειάς στην περιοχή κατοικίας και πίσω».

Ανάμεσα στα αιτήματα των εργατικών σωματείων και των φορέων είναι τα εξής:

– Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

– Να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

– Κλιμάκια του ΕΟΔΥ να πραγματοποιούν μαζικά δωρεάν τεστ σε δημότες και ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.

-Να αναπτυχθεί ο αναγκαίος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.).

– Συνεχή και επαναλαμβανόμενα TEST κάθε εβδομάδα στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

– Drive through test στις ΒΙΠΕ μια φορά την εβδομάδα με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

-Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

Δείτε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Φαρμάκων – Καλλυντικών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Σαρρής:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ