Εύοσμος: Στήθηκαν οι πρώτες εξέδρες για το βράδυ της Ανάστασης (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος: Στήθηκαν οι πρώτες εξέδρες για το βράδυ της Ανάστασης (ΦΩΤΟ)

Στήθηκαν σήμερα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, οι πρώτες εξέδρες για το βράδυ της Ανάστασης έξω από τις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, νωρίς το πρωί ξεκίνησε η τοποθέτηση της εξέδρας στην Πλατεία Ευόσμου και στον ΙΝ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πώς θα γιορτάσουμε φέτος την Ανάσταση

Στις 9 μ.μ. αντί για τα μεσάνυχτα θα πούμε φέτος το «Χριστός Ανέστη» με τους ειδικούς να προτρέπουν τους πιστούς να παραμείνουν στον αύλειο χώρο των ναών.

Τα μέτρα στις εκκλησίες

Για τις εκκλησιαστικές λειτουργίες ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ. Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Στις 9 μ.μ. φέτος το «Χριστός Ανέστη»

Φέτος η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 9 μ.μ. αντί για τα μεσάνυχτα, ενώ οι οι ειδικοί προτρέπουν τους πιστούς να παραμείνουμε στον αύλειο χώρο των ναών με τήρηση των αποστάσεων και χρήση διπλής μάσκας.

Επίσης, η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα γίνει χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και με τη δέουσα σεμνότητα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το Άγιο Φως θα μεταφέρουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και στη συνέχεια με μέριμνα του κράτους θα διανεμηθεί σε πόλεις της Ελλάδας. Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από τις 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, επεκτείνεται κατά μία ώρα και συγκεκριμένα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ