Εύοσμος: Τι απαντά ο δήμος για την ανεξέλεγκτη χωματερή

Εύοσμος: Τι απαντά ο δήμος για την ανεξέλεγκτη χωματερή

Απάντηση στο ρεπορτάζ του GRTimes.gr σχετικά με την ανεξέλεγκτη χωματερή που έχει δημιουργηθεί και συντηρείται στον δήμο Κορδελιό – Ευόσμου (δείτε εδώ), έδωσε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Όπως εξήγησε ο κ. Χρήστος Δεμερτζής, πρόκειται για μια κατάσταση χρόνων που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο την οποία “κληρονόμησε” η νέα διοίκηση και καλείται να αντιμετωπίσει, την ίδια ώρα που ασυνείδητοι συνεχίζουν να πετούν παράνομα διαφορά υλικά και απορρίμματα εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή αστυνόμευση. Τόνισε δε, ότι έχει προγραμματιστεί με τον ανάδοχο να γίνει άμεσα ο καθαρισμός του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως διευκρίνισε ο κ. Δεμερτζής ο δήμος έχει μαζέψει αρκετές φορές μπάζα από το συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο, λόγω της ανύπαρκτης φύλαξης του χώρου άγνωστοι συνεχίζουν να ξεφορτώνουν – κυρίως βραδινές ώρες – οικοδομικά υλικά κ.α.

“Στόχος είναι να καθαρίσουμε όλες τις παράνομες χωματερές. Ήδη έχουμε καθαρίσει αυτή που υπήρχε στην οδό Καλλικράτη όπου ο δήμος αποθήκευε προσωρινά τα ογκώδη και αναζητούμε νέες λύσεις σχετικά με το που μπορούν να αποθηκεύονται προσωρινά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία και τις περιουσίες των πολιτών”, επισήμανε.

Ακόμα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, πρόθεση της διοίκησης του δήμου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να καθαριστούν οι παράνομες χωματερές, είναι να ζητήσει και την συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να συμβάλει κυρίως με μηχανήματα, καθώς ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου διαθέτει μόνο δύο φορτηγά με τα οποία καλείται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. “Η συνεργασία του δήμου με άλλους φορείς κρίνεται απαραίτητη”, τόνισε ο κ. Δεμερτζής.

Διαβάστε επίσης τα σχετικά ρεπορτάζ του GRTimes.gr:

Πυρκαγιά στον Εύοσμο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εύοσμος: Σε παράνομη χωματερή του δήμου η πυρκαγιά

Εισαγγελέας για την πυρκαγιά στον Εύοσμο

Εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο οικόπεδο – χωματερή

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ