Φιλιππίδης: Να συνεχιστούν τα έργα του μετρό στο σταθμό “Βενιζέλου”

Φιλιππίδης: Να συνεχιστούν τα έργα του μετρό στο σταθμό “Βενιζέλου”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήταν από τους φορείς που  παρενέβησαν υπέρ της Αττικό Μετρό και της αναδόχου εταιρείας, στην πρόσφατη συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, της αίτησης προσωρινής διαταγής για να σταματήσουν τα έργα στο σταθμό Βενιζέλου. 

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του ΕΣΘ, ο Σύλλογος παρενέβη επικαλούμενος το έννομο συμφέρον των εμπόρων μελών του που εδρεύουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δη όσων έχουν καταστήματα παρακείμενα των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, έχοντας γνώση ότι οι εργασίες που εκτελούνται στον σταθμό Βενιζέλου, γίνονται βάσει Υπουργικής Απόφασης, η συνταγματικότητα της οποίας ήδη κρίθηκε από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόσθετη παρέμβαση για την απόρριψη του αιτήματος άσκησαν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως εκ τούτου, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, δηλώνει ότι «μετά από αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια τόσο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όσο και των υπολοίπων φορέων και αρχών, ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αυτό το μεγάλο έργο της πόλης μας, το οποίο θα ανακουφίσει τους επί σειρά ετών ταλαιπωρημένους πολίτες και εργαζόμενους, θα αποσυμφορήσει τους κεντρικούς δρόμους και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top