ΑΠΘ: Αντιδράσεις για έγγραφο που ζητούσε στοιχεία εκλεγμένων φοιτητών

ΑΠΘ: Αντιδράσεις για έγγραφο που ζητούσε στοιχεία εκλεγμένων φοιτητών

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι κατόπιν κινητοποίησης τους στην πρυτανεία του ΑΠΘ κατέκτησαν την ανάκληση του απαράδεκτου εγγράφου που ζητούσε από τις διοικήσεις των σχολών να δώσουν το ονόματα των προέδρων και των πρωτοπόρων συνδικαλιστών.

«Δεν εφησυχάζουμε, μέσα από τους αγώνες κάνουμε κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παρακάτω η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο έγγραφο που στάλθηκε από τις πρυτανικές αρχές στους προέδρους και κοσμήτορες των τμημάτων κατά παραγγελία του γραφείου γενικής αστυνόμευσης και μετά από παρέμβαση εισαγγελέα  και αναφέρει χαρακτηριστικά το αίτημα για γνωστοποίηση των στοιχείων των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Οι πρυτανικές αρχές πρέπει να απολογηθούν γιατί αντί να επιστρέψουν την απαίτηση της εισαγγελίας ως απαράδεκτη έχουν το θράσος να την κοινοποιούν!

Η προσπάθεια ωμής παρέμβασης στη λειτουργία των συλλόγων, στα όργανα τους, τα Διοικητικά Συμβούλια δεν θα περάσει! Το γεγονός είναι ενταγμένο στη μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να χτυπήσουν τον τρόπο οργάνωσης των φοιτητών, τους συλλόγους τους, να επιβάλουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες διαλύοντας κάθε συλλογική διαδικασία, να καταργήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και οργάνωση των φοιτητών με τη δημιουργία ενιαίων ψηφοδελτίων. Φαίνεται τι τους ενοχλεί! Η οργάνωση, η πρωτοπόρα δράση συνδικαλιστών, τα επιθετικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος είναι που τους χαλάνε τη σούπα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εργατικό κίνημα!

Τα ονόματα, τα προσωπικά δεδομένα, τα στοιχεία των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων τα γνωρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές που από κοινού το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν την επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα, πάλεψαν ενάντια στον Νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη και στα σχέδια κυβέρνησης και πρυτανείας ΑΠΘ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντιωνόμαστε στα αντιδραστικά σχέδια τους που έρχονται να αλλοιώσουν τη δομή οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος και των διεργασιών του, να διαλύσουν οποιαδήποτε δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης. Έτσι συνεχίζουν ακατάπαυστα το προχώρημα των σχεδίων τους με την έντονη παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ τις τελευταίες μέρες και την διενέργεια ελέγχων στις εισόδους του ΑΠΘ, τις εξαγγελίες για ενιαία ψηφοδέλτια  που αποτελούν ένα βαθύ και ωμό χτύπημα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, και την εν λόγω αντιδραστική επιστολή στα όργανα διοίκησης που έρχεται να φακελώσει και να ποινικοποιήσει τον συνδικαλισμό μέσα στις σχολές.

Ούτε σκέψη για κρατική παρέμβαση στα όργανα των συλλόγων! Ούτε σκέψη για γνωστοποίηση στοιχείων συνδικαλιστών! Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία. Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!

Προχωράμε σε:

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, σήμερα Τετάρτη 9/6 στις 19.30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφιάς

Δείτε τη δήλωση του Γιώργου Μεταξά, μέλους του ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής στο GRTimes.gr

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ