Φωτιάδης: Άνοιγμα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων

Φωτιάδης: Άνοιγμα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων

Το «αποτύπωμα» της πανδημίας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στην αγορά και στους ελεύθερους επαγγελματίες συζητήθηκε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ) «Νέοι Ορίζοντες» με τη βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης και τα μέλη της διοίκησης περιέγραψαν τα ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τα παρατεταμένα lockdown και ζήτησαν από την κυρία Ευθυμίου να μεταφέρει τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο κ. Φωτιάδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων υπογραμμίζοντας παράλληλα τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν τα αιφνιδιαστικά «άνοιξε-κλείσε» της αγοράς και το ολικό και παρατεταμένο lockdown.

«Η οικονομία πρέπει να ανοίξει τώρα. Πρέπει να επανεκκινήσουν άμεσα όλες οι οικονομικές δραστηριότητες. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Οι αντοχές των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και ολόκληρης της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί», υπογράμμισε ο κ. Φωτιάδης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως πολλές επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Πρέπει να ανοίξει η αγορά άμεσα και να δούμε με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα λειτουργήσουμε. Αν δεν αρθεί το lockdown, η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι δύσκολη για το επιχειρείν και την απασχόληση», προειδοποίησε ο κ. Φωτιάδης επισημαίνοντας παράλληλα πως πολλοί επιχειρηματίες –έχοντας επί σειρά μηνών αναιμικούς ή και μηδενικούς τζίρους- αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις συσσωρευμένες και τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, καθώς πήραν ελάχιστα ποσά μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. «Μάλιστα κάποιοι δεν πήραν ούτε ευρώ, ενώ και το μέτρο της μείωσης των ενοικίων δεν λύνει τα προβλήματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΘ –«Νέοι Ορίζοντες».

Επιπρόσθετα, ο κ. Φωτιάδης επανέλαβε το αίτημα του Συνδέσμου για άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για βιομηχανικά κτίρια και επαγγελματικούς χώρους.

Η βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, επισήμανε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις και ότι προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρομεσαίες, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΘ -«Νέοι Ορίζοντες» πως η ίδια έχει καταθέσει αρμοδίως προτάσεις και σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ