Γ. Αγγελοπούλου: “Ναός” μάθησης και γνώσης το ΑΠΘ – Εξαιρετικές πρωτοβουλίες (VIDEO)

Γ. Αγγελοπούλου: “Ναός” μάθησης και γνώσης το ΑΠΘ – Εξαιρετικές πρωτοβουλίες (VIDEO)

Συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στη συζήτηση η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, συμμετείχαν μέλη της επιτροπής για τον εορτασμό 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που δημιούργησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τόσο οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν όσο και επόμενα σχέδια.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει 21 δράσεις για όλη τη χρονιά, οι οποίες ξεκίνησαν πέρυσι τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον φετινό. Μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί δέκα δράσεις και αναμένεται να υλοποιηθούν ακόμη 11.

Αναφερθείς στην “Επιτροπή 2021”, τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ ουσιαστική σχέση και ότι το ΑΠΘ προσπαθεί με πνεύμα συνεργασίας και διεπιστημονικότητας να προσεγγίσει επιστημονικά και με ερευνητικά κριτήρια όλη αυτή την τομή της νεότερης ιστορίας, έτσι ώστε στο τέλος του έτους να μείνουν συμπεράσματα, τα οποία θα βοηθήσουν και θα χρησιμοποιηθούν, στη συνέχεια, “για να καταλάβουμε το τι έγινε και το τι δεν έγινε όλη αυτή την περίοδο.”

Από τη μεριά της η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ευχαρίστησε τον κ. Παπαϊωάννου και δήλωσε για “το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μας εντυπωσίασε. Ένα πανεπιστήμιο γνωστό για το επίπεδό του, που ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας, έκανε πρακτικές προτάσεις οι οποίες ξεκινάνε από τη σημασία της επανάστασης και τις σχέσεις με άλλες επαναστάσεις και φτάνουν για θέματα μέχρι τις μέρες μας. Πιστοί στην υπόσχεσή τους έχουν ήδη οργανώσει τις μισές από αυτές τις δράσεις, οι οποίες έχουν -και όχι συμπτωματικά- τον αριθμό 21”.

Πρόσθεσε δε, ότι “η υπερηφάνεια και δική μας είναι αυτός ο μοναδικός” ναός” της μάθησης και γνώσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αναμείχθηκε ενεργά, είχε εξαιρετικές πρωτοβουλίες, ξεκίνησε με μεγάλες ιδέες, ανέπτυξε θέματα, έσκυψε πάνω από την ιστορία, έβαλε μέσα νεότερους ανθρώπους, για να κάνουν έρευνα και ουσιαστικά αυτή είναι η λογική του τι κάνουμε αυτόν τον χρόνο, όλον τον χρόνο του 2021″, σημείωσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ