Γαλλή: Σύνδρομο MIS-C σε παιδιά που νόησαν από κορωνοϊό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γαλλή: Σύνδρομο MIS-C σε παιδιά που νόησαν από κορωνοϊό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός στα παιδιά, στον επικείμενο εμβολιασμό των εφήβων αλλά και στο  50ο συμπόσιο που διοργάνωσε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη η Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του ΑΠΘ και απερχόμενη πρόεδρος της ΠΕΒΕ Ασημίνα Γαλλή -Τσινοπούλου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως η ίδια ανέφερε, μεταξύ των ανακοινώσεων που έγιναν στη διάρκεια του συμποσίου, περιλαμβάνονται 35 περιστατικά παιδιών στα οποία εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα συμπτώματα αρκετές εβδομάδες μετά τη νόσηση από κορωνοϊό. Κάποια εξ αυτών εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C (multisystem inflammatory syndrome in children) το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας στα παιδιά, ακόμη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Αναφερόμενη δε στον εμβολιασμό έναντι της νόσου covid-19 εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι αυτονόητο και θέμα χρόνου να καθιερωθεί στην εφηβική ηλικία».

Τέλος, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του ΑΠΘ αναφέρθηκε και σε άλλα εμβόλια που είναι απαραίτητα για την προστασία παιδιών και εφήβων όπως το εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο Β και για τον HPV των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Ακούστε όλα όσα είπε η  Ασημίνα Γαλλή -Τσινοπούλου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ