Γεωργαντάς: «Προκράτηση» για το εμβόλιο με την άυλη συνταγογράφηση (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γεωργαντάς: «Προκράτηση» για το εμβόλιο με την άυλη συνταγογράφηση (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην πορεία υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κατά του κορωνοϊού, αλλά και στα επόμενα ψηφιακά «βήματα» της χώρας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και βουλευτής Ν. Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε πως μέχρι και χτες είχαν οριστικοποιηθεί πάνω από 400.000 ραντεβού (συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών και των ιδιωτών γιατρών), ενώ περίπου 140.000 είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών οι οποίοι μπήκαν ήδη στη σχετική πλατφόρμα για το δικό τους ραντεβού. Επίσης χτες έγιναν 14.156 εμβολιασμοί και συνολικά από την έναρξη της διαδικασίας 107.000 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά δίνοντας χρηστικές οδηγίες προς τους πολίτες, ενώ διαβεβαίωσε πως σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τη διευκόλυνση των ατόμων άνω των 85 ετών που δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας ή των ατόμων με αναπηρία. Επίσης, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πώς θα κάνουν το εμβόλιο όσοι έχασαν το ραντεβού τους κατά τις προηγούμενες μέρες λόγω της κακοκαιρίας, καθώς υπό κανονικές συνθήκες η μη τήρηση του ραντεβού χωρίς έγκαιρη ενημέρωση του συστήματος δεν επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να ξαναμπεί στην πλατφόρμα προτού περάσουν 30 μέρες. Όμως, αυτή τη φορά, όσοι δεν τήρησαν το ραντεβού λόγω των καιρικών συνθηκών, μπορούν να μπουν άμεσα στο σύστημα για να κλείσουν τη νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά ο εμβολιασμός κινείται με ικανοποιητικό ρυθμό, ενώ υπογραμμίζει πως είναι «πολύ επιτυχής ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε την κατάσταση» σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου τα τηλεφωνικά κέντρα -που επελέγησαν ως λύση για το κλείσιμο των ραντεβού- έχουν καταρρεύσει.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο της ένταξης στο σχέδιο του εμβολιασμού μεγάλων χώρων, όπως της ΔΕΘ- Helexpo τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, καθώς, όπως είπε, υπάρχει δέσμευση για λειτουργία μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων εντός του Φεβρουαρίου, για να μπορούν να γίνονται έως 20.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Επίσης γνωστοποίησε πως μέχρι στιγμής πάνω από 1.250.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης που δίνει το προνόμιο της «προκράτησης» τού ραντεβού. Και εξήγησε πώς λειτουργεί αυτό το προνόμιο κάθε φορά που θα «ξεκλειδώνει» μια πληθυσμιακή ομάδα για να εμβολιαστεί.

Τέλος, αναφερόμενος στην ψηφιακή πύλη gov.gr ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα πάνω  από 1.050 υπηρεσίες έναντι 501 τον περασμένο Μάρτιο. Ανακοίνωσε δε πως τα επόμενα βήματα αφορούν την απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών για την έναρξη επαγγέλματος, για την ίδρυση επιχείρησης και για τις σχέσεις των πολιτών με τις τράπεζες (όσον αφορά για παράδειγμα στην επικαιροποίηση των στοιχείων τους η οποία ζητείται σε τακτά χρονικά διαστήματα).

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ