Για δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση συζήτησαν Καλαφάτης – Αγγελoπούλου (VIDEO)

Για δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση συζήτησαν Καλαφάτης – Αγγελoπούλου (VIDEO)

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) ξεκίνησε τις σημερινές της συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η συνάντηση έγινε περίπου στις 11.30 ενώ στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν θέματα για τις δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης στις δηλώσεις του, “ο τρόπος με τον οποίο οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν τα 200 χρόνια από το ξεκίνημα της Ελληνικής Επανάστασης δείχνει ότι ακόμα και σήμερα μπορεί να μας εμπνέει και να καθοδηγεί τα βήματά μας”.

Πρώτη προτεραιότητα, όπως είπε, του Υφυπουργείου, είναι η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης σε συνεργασία με την εταιρεία Μακεδονικών σπουδών ενώ απευθύνθηκε επίσημη πρόσκληση στην κα. Αγγελοπούλου να παρευρεθεί σε αυτήν με την επίσημη ιδιότητά της, ως πρόεδρος της Επιτροπής.

Από τη μεριά της η κα. Αγγελοπούλου σημείωσε, ότι η θέση η οποία έχει ο υφυπουργός, μπορεί να βοηθήσει, μια χαρισματική περιοχή της χώρας τη Μακεδονία και τη Θράκη, να αναδειχθούν σε δύναμη όχι μόνο της Ελλάδος, τον Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η θέση και η ευθύνη του κ. Καλαφάτη είναι να συνδέσει, ως υπουργείο, τον δημόσιο τομέα με την ιδιωτική ανάπτυξη, με την τοπική αυτοδιοίκηση και να δει αυτό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα σε αυτήν την συμβολική χρόνια, ότι δεν πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο για το παρελθόν σαν κινητήριο δύναμη για το μέλλον.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ