Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα κάλπικα δίευρα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα κάλπικα δίευρα

Στην απόπειρα σπείρας να ρίξει στην αγορά της Θεσσαλονίκης κάλπικα κέρματα των 2 ευρώ αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έθετε σε κυκλοφορία κέρματα αμφιβόλου γνησιότητας, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 1.524 κέρματα των δύο ευρώ και 202.825 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είναι Κινέζοι -τρία αδέλφια με τις συζύγους τους- ιδιοκτήτες πέντε εμπορικών καταστημάτων στην κινεζική συνοικία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Βαρδάρη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναλυτικά, στην σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει για την υπόθεση τα εξής:

«Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία έθετε σε κυκλοφορία νομίσματα των δύο ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση, έθετε σε κυκλοφορία τα νομίσματα, μέσω πέντε καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης, ιδιοκτησίας μελών της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες προχθές (Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021), σε οικία, 5 καταστήματα, 2 αποθηκευτικούς χώρους και 2 αυτοκίνητα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 202.825 ευρώ, 1.524 κέρματα των δύο ευρώ και αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα κέρματα προέκυψε ότι είναι αμφιβόλου γνησιότητας μετά από έλεγχο σε ειδική μηχανή επεξεργασίας κερμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, σε κατάστημα ιδιοκτησίας τους, απασχολούσαν αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Έξι Κινέζοι θα έριχναν στην αγορά κάλπικα δίευρα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top