Η δυτική Θεσσαλονίκη «τρέχει στα στρατόπεδα» και… ενώνει τρεις Δημοτικές Ενότητες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η δυτική Θεσσαλονίκη «τρέχει στα στρατόπεδα» και… ενώνει τρεις Δημοτικές Ενότητες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Τους δρόμους των δυτικών συνοικιών «πλημμυρίζουν» δεκάδες αθλητές, που συμμετέχουν στον μεγάλο αγώνα δρόμου της δυτικής Θεσσαλονίκης «Τρέχω στα στρατόπεδα», ξεκινώντας αυτήν την ώρα από τους Αμπελοκήπους.

Σε έναν αγώνα που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται με αφετηρία και τερματισμό τα τρία πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να συμμετάσχουν και να τρέξουν, με σκοπό να τα «ενώσουν».

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται έπειτα και από την έκκληση των δημάρχων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό και Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, με τους τρεις τους να τονίζουν ότι θέλουν οι εκτάσεις των στρατοπέδων αυτών να παραχωρηθούν στους δήμους.

Η μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος που διοργανώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές 2χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40 πμ), που έχουν αφετηρία έξω από το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της εισόδου του ναού Αγίας Βαρβάρας.

Όλες οι κατηγορίες θα τερματίσουν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Ώρες εκκινήσεων και οι διαδρομές

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 10 χλμ ξεκινά στις 11 το πρωί με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου -διαδρομή 1.350 μ. εντός του στρατοπέδου-έξοδος αριστερά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου-πλατεία Επταλόφου-αριστερά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου-28ης Οκτωβρίου-Ακριτών-οδός Λαγκαδά-είσοδος στον αριστερό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα-στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος του δημαρχείου Παύλου Μελά-είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα-στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού-είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου-διαδρομή 3.600 μ. εντός του στρατοπέδου-τερματισμός.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5 χλμ ξεκινά στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου – έξοδος αριστερά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – πλατεία Επταλόφου – αριστερά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου -28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – Λαγκαδά είσοδος στον αριστερό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος του Δημαρχείου Παύλου Μελά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου – τερματισμός.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 2χλμ, 2χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2χλμ ΑΜΕΑ- ξεκινά στις 11.40 με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, με κατεύθυνση προς Καβάλα, στο ύψος της εισόδου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του στρατοπέδου Καρατάσιου – τερματισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδρομή αγώνα δρόμου 10χλμ και 5 χλμ έχουν μόνο ενήλικες με την προϋπόθεση ότι βεβαιώνουν για την καλή κατάσταση της υγείας τους. Στον αγώνα των 5 χλμ μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι γεννημένοι το 2006 και νωρίτερα, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Στη διαδρομή του αγώνα δρόμου 2χλμ & 2χλμ δυναμικού βαδίσματος & 2χλμ ΑΜΕΑ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Θα δοθούν κύπελλα στους πρώτους αθλητές, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

Θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις σε ΑμεΑ, μεγαλύτερου σε ηλικία συμμετέχοντα και πολυπληθέστερης ομάδας.

Όλες οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή των απονομών που θα ακολουθήσει.

Οι εγγραφές διακρίνονται σε: ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και ομαδικές (από 4 άτομα και πάνω), που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές, αλλά συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 3 περιοχές λόγω των αγώνων

Δεν θα επιτρέπεται από ώρα 08.00 η στάση – στάθμευση όλων των οχημάτων, και από ώρα 10:00 η κυκλοφορία και η στάση αυτών στις παρακάτω οδούς:

• Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της εισόδου του Στρατοπέδου Παύλου Μελά μέχρι το ύψος της Πλ. Επταλόφου καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,

• Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από το ύψος της Πλ. Επταλόφου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

• 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ακριτών και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά,

• Ακριτών από την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την συμβολή με την οδό Λαγκαδά και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά,

• Στον αριστερό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά (κατεύθυνση προς Καβάλα) από την συμβολή με την οδό Ακριτών μέχρι την συμβολή με την οδό Καραολή Δημητρίου,

• Λαγκαδά, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Καραολή Δημητρίου, απέναντι στην παράπλευρη οδό της οδού Λαγκαδά (από την συμβολή της με την οδό Δαβάκη μέχρι την συμβολή με την οδό μέχρι την συμβολή της με την οδό Λεωφόρο Στρατού και καθ’ όλο το πλάτος αυτής και

• Λεωφόρο Στρατού, από την οδό Λαγκαδά μέχρι την είσοδο του Στρατοπέδου Καρατάσου και καθ’ όλο το μήκος και πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήμερα ο μεγάλος αγώνας δρόμου της δυτικής Θεσσαλονίκης «Τρέχω στα στρατόπεδα»

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα στη δυτική Θεσσαλονίκη λόγω αγώνων δρόμου

Θεσσαλονίκη: 27χρονος έκρυβε την κάνναβη σε γυψοσανίδα

Θεσσαλονίκη: 44χρονος άρπαξε από 62χρονη χρήματα, τραπεζικές κάρτες και κοσμήματα

Αττική: Καταγγελία 38χρονης για βιασμό και κακοποίηση από τον 58χρονο σύντροφό της (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top