Ι. Φωτιάδης: «Μην εμπαίζετε τους μικρομεσαίους- Η αγορά πρέπει να ανοίξει… χτες!»

Ι. Φωτιάδης: «Μην εμπαίζετε τους μικρομεσαίους- Η αγορά πρέπει να ανοίξει… χτες!»

«Οργή και αγανάκτηση κατακλύζουν τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης για τον εμπαιγμό που υφίστανται μετά την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να μην τους επιτρέψει να ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα. Τα όρια αντοχής και υπομονής έχουν εξαντληθεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση του lockdown».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης –«Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης και καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό «να σταματήσουν τις παλινωδίες και να μην αντιμετωπίζουν τους επιχειρηματίες και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

«Δεν αντέχει η Θεσσαλονίκη να παραμένει με κατεβασμένα ρολά. Ξεπερνά τα όρια της λογικής η ανατροπή της απόφασης για άνοιγμα της αγοράς στην πόλη μας και ενώ ήδη οι εξαντλημένοι οικονομικά επιχειρηματίες είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους πελάτες τους. Σήμερα είναι σοκαρισμένοι και έκπληκτοι μετά την ψυχρολουσία πως δεν θα βάλουν τη Δευτέρα το «κλειδί» στο μαγαζί τους», προσθέτει ο κ. Φωτιάδης και ζητά πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση στα εξής ερωτήματα:

Πρώτον, τι ήταν αυτό που άλλαξε μέσα σε λίγα 24ωρα, ενώ καταγράφεται σταθερός αριθμός κρουσμάτων στην ΠΕ Θεσσαλονίκης;

Δεύτερον, γιατί ο κορωνοϊός… κολλάει στην αγορά και στα μικρά καταστήματα -που έχουν αποδείξει πως τηρούν τα μέτρα- και όχι στα λεωφορεία όπου οι πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες και στα σούπερ μάρκετ;

Τρίτον, πώς μπορούν χιλιάδες μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες να ζήσουν τις οικογένειές τους χωρίς ούτε ένα ευρώ επί σειρά μηνών; Μήπως η συμμόρφωσή μας σε όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα εκλαμβάνεται είτε ως συμφωνία μας… επ’ άπειρον είτε ως αδυναμία μας να αντιδράσουμε στον τρόπο διαχείρισης που έχει επιλεγεί;

Επίσης ο κ. Φωτιάδης καλεί τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τους βουλευτές του νομού να σταθούν στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες πλέον «δεν μπορούν να μείνουν κλειστές ούτε για μία μέρα».

Φτάνει πια!

«Φτάνει πια. Μην εμπαίζετε τους μικρομεσαίους. Η αγορά πρέπει να ανοίξει… χτες!», επισημαίνει ο κ. Φωτιάδης ο οποίος εδώ και καιρό έχει ζητήσει την επανεκκίνηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες του παρατεταμένου lockdown στην αγορά της Θεσσαλονίκης, της πόλης που βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τη δεκαετή περίοδο των μνημονίων και της αποβιομηχάνισης που προηγήθηκε.

«Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των επιχειρηματιών οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις, καθώς πήραν ελάχιστα ποσά μέσω των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», προσθέτει ο κ. Φωτιάδης και ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα και οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες με μέτρα προστασίας που να επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία τους. Άλλωστε, οι επιχειρηματίες έχουν αποδείξει με τη συμπεριφορά τους μετά την άρση του πρώτου lockdown ότι τηρούν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Η αγορά υπολειτούργησε τα Χριστούγεννα. Χάθηκε η χειμερινή εκπτωτική περίοδος και τώρα απειλείται και η πασχαλινή «ανάσα». Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», δηλώνει ο κ. Φωτιάδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ