Η ομάδα «Διάλογος» του Κορδελιού για την δυσοσμία από τα ΕΛ.ΠΕ

Η ομάδα «Διάλογος» του Κορδελιού για την δυσοσμία από τα ΕΛ.ΠΕ

Η Κίνηση Πολιτών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου “Διάλογος”, με αφορμή την πορεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη για τη συνεχιζόμενη δυσοσμία και την αέρια ρύπανση που προκαλούν οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων, με νέο κείμενό της κατηγορεί τη νέα διοίκηση του δήμου.

Αναλυτικά το κείμενο: 

«Το πρώτο φάλτσο της διοίκησης Μανδαλιανού»

Η νέα δημοτική Αρχή, φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό της. Φυσικά κανείς δεν περιμένει να γίνουν όλα αμέσως. Εννοείται επίσης ότι τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά και ο μάγος των αλλαγών δε φάνηκε από τα μέρη μας και ούτε προβλέπεται να περάσει. Είναι όμως κάποια ζητήματα σημαίνουσας σημασίας για τα οποία μια διοίκηση θα έπρεπε να είχε ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων και σαφώς ακόμα να μας δείξει μέσα από τον συμβολισμό κάποιων αρχικών κινήσεών της πως θέλει επιτέλους όντως να δράσει.

Οι παραπάνω σκέψεις αφορούν στο μέγα ζήτημα της ρύπανσης από τα ΕΛ.ΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια ) και τη συνακόλουθη άρνηση της δημοτικής Αρχής να βοηθήσει με λεωφορεία του Δήμου τη μεταφορά ηλικιωμένων και μικρών παιδιών στην πορεία Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η εξαιρετική ομάδα πολιτών «Η αναπνοή είναι δικαίωμα» την Κυριακή 20/10 προς τα διυλιστήρια. Ο λόγος της άρνησής τους είναι σαφώς σεβαστός, εντούτοις απροκάλυπτα τετριμμένος. Διότι κι αν ακόμη δεχτούμε ότι υπάρχει «κόλλημα » με τα ρεπό των οδηγών των λεωφορείων το ερώτημα που ανακύπτει αβίαστα είναι γιατί δε μισθώνονται δυό (2) λεωφορεία για να βοηθήσουν τον κόσμο. (Κόστος όχι πάνω από 200 ευρώ).

Όποιος θέλει άλλωστε όντως να βοηθήσει και να δείξει πως είναι κοντά στους πολίτες και στα αιτήματά τους, βρίσκει τρόπο πάντα λένε και δεν έχουν άδικο.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό βγήκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Διοίκησης με επιτελικά στελέχη των ΕΛΠΕ, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως (αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, εκεί όμως βρέθηκε χρόνος και διάθεση και βγήκανε τα πρώτα φωτογραφικά ενσταντανέ, ενώ η συμμετοχή στην πορεία κρίθηκε κατά πώς φαίνεται μη ενδεδειγμένη… ) καθώς και ότι στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο ακούσθηκε η σκέψη να συζητηθεί το θέμα των ΕΛΠΕ ξανά, να το ξαναδούμε.

Λογιάζοντας ότι καμία συζήτηση δεν είναι κακή και μπορεί πάντα να φανεί χρήσιμη, θέλουμε να θυμίσουμε όμως, ότι ως δήμος, έχουμε πλέον στα χέρια μας, χάρη στην ομάδας της ΑΝΑΠΝΟΉΣ, μετά από 40 χρόνια απραξίας και θεωριών το τελικό αποτέλεσμα μιας εμπεριστατωμένης έρευνας που έκανε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ότι δηλαδή η κύρια αιτία της τριτοκοσμικής κατάστασης που ζούμε είναι τα ΕΛ ΠΕ. Η αγαπημένη αυτή εταιρεία. Ξεκάθαρα αυτό λένε οι μετρήσεις

Αν πάνω σε αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα-συμπέρασμα εμείς δε βοηθάμε των αγώνα των απλών κατοίκων που άρχισε εδώ και τρία χρόνια, θέλοντας να τηρήσουμε μια απαράδεχτη ίση απόσταση από τα συμβαίνοντα , ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Άλλωστε κοντεύει ο καιρός που θα βγει το μπακαλοντέφτερο και θα γίνουν οι πρώτες σούμες των πεπραγμένων. Ο καθείς με τις επιλογές του και τη σκιά του αναστήματος του. Η ευγένεια αν δε συνοδεύεται με τις ανάλογες πράξεις είναι άνοστη και μερικές φορές τοξική σαν τον αέρα που αναπνέουμε….

Υ.Γ Η Ομάδα του Διάλογου δεν είναι εναντίον της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Δε θέλει να ανήκει στου οικολογούντες που είναι διαρκώς αρνητές για καθετί, φοβούμενοι για τα πάντα , που χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν την επιστήμη του περιβάλλοντος αναμασούν τσιτάτα ιντερνετικά και δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για το περιβάλλον αφού πιστεύουν ότι «τα ξέρουν όλα».

Δυστυχώς τα βάσιμα επιστημονικά ντοκουμέντα στη δική μας περίπτωση, μας λένε ότι αλλάξτε τους όρους διαβίωσης γιατί ζείτε επικινδύνως. Το εργοστάσιο θα πρέπει να λειτουργεί μόνο με όρους που θα εξασφαλίζει μια ζωή χωρίς επικίνδυνες οσμές. Πόσα χρόνια ακόμη άραγε θα ζητούμε μια ζωή με την αυτονόητη ποιότητα;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ