Η Θεσσαλονίκη “σαλπάρει” στην κρουαζιέρα με το Celestyal Olympia

Η Θεσσαλονίκη “σαλπάρει” στην κρουαζιέρα με το Celestyal Olympia

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Το Celestyal Olympia ετοιμάζεται να σαλπάρει από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης,  για το επόμενο λιμάνι, τη Μύκονο, μεταφέροντας περισσότερους από 500 επιβάτες από Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη, αλλά και Αμερική και Ρωσία στα πιο δημοφιλή από τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι η Θεσσαλονίκη σαν λιμάνι κρουαζιέρας μπορεί να ανοιχτεί στους θαλάσσιους δρόμους του Νοτίου Αιγαίου και της Ν.Α. Μεσογείου.

Στις αναπτυξιακές προοπτικές του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης , χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του Celestyal Olympia και στην οποία παρουσιάσθηκε η νέα κρουαζιέρα της Εταιρείας, που κάνει από φέτος home porting στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βασίλης Καραχάλιος, Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises, επισήμανε ότι από φέτος η Εταιρεία  μπόρεσε και υλοποιεί την στρατηγική της απόφασης, να κάνει homeporting στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς η αναβάθμιση του αεροδρομίου “Μακεδονία” κάνει ακόμη ελκυστικότερη τη Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Ελκυστική και ανταγωνιστική η Θεσσαλονίκη

Σε μία ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του Celestyal Olympia και της κρουαζιέρας “Μυθικό Αρχιπέλαγος”, παρόντων εκπροσώπων φορέων και αρχών της πόλης, ο κ. Καραχάλιος επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη, ως λιμάνι προορισμού, είναι ελκυστική και το ίδιο ανταγωνιστική με όλα τα άλλα Λιμάνια της Μεσογείου, ενώ σαν συνδετήριος λιμένας, είναι ιδανική για τις κρουαζιέρες θρησκευτικού τουρισμού, σε συνδυασμό με άλλα λιμάνια όπως της Κωνσταντινούπολης, της Καβάλας, της Αθήνας αλλά και της Κορίνθου. Τώρα , με τις υποδομές που διαθέτουν η Πόλη  και το Λιμάνι και, τη δυνατότητα ανετότερης προσέλκυσης Δυτικών τουριστών μέσω του αεροδρομίου, η Θεσσαλονίκη, μπορεί με την κρουαζιέρα, να “ταξιδεύει” άνετα ως τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι το «Celestyal Olympia» θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Λεμεσό στην Κύπρο. Όσοι επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Αθήνα. Το νέο δρομολόγιο έχει την ονομασία «Μυθικό Αρχιπέλαγος». Σημειώνεται ότι λόγω των επιδημιολογικών μέτρων πρόληψης, το Celestyal Olympia μπορεί να δεχτεί μέχρι 1.200 επιβάτες, ενώ όσο ανοίγει η σεζόν, αυξάνεται ο αριθμός των κρατήσεων.

Συνεργασία των φορέων της πόλης

Στην εκδήλωση την πρωτοβουλία της Celestyal Cruises να κάνει homeporting το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χαιρέτισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, η οποία υπογράμμισε την παραγωγική  συνεργασία του Ο.Τ.Θ με τον ΟΛΘ για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε προορισμό και κόμβο κρουαζιέρας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας , που έδωσε θαλασσινό τόνο στο χαιρετισμό του με στίχους του Καββαδία, μίλησε για τη “συμμαχία του καλού” που προωθεί αναπτυξιακά τη Θεσσαλονίκη, η οποία αρχίζει να επανακάμπτει και σαν προορισμός κρουαζιέρας. Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν το υφυπ. Εσωτερικών ( ΥΜΑΘ) κ. Σταύρος Καλαφάτης και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου.

Απο πλευράς Εταιρείας, την ικανοποίησή τους για τη συμπερίληψη  της Θεσσαλονίκης στις κρουαζιέρες της Celestyal Cruises, τόνισαν ο καπετάνιος του Celestyal Olympia Γιάννης Φουντουκάς και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής καπετάν Γιώργος Κουμπενάς .

Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε o εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο οποίος δώρησε στον καπετάνιο του πλοίου ένα ζωγραφικό πίνακα ενώ προσέφερε αναμνηστικά δώρα και στα διευθυντικά στελέχη της  Celestyal, διαβεβαιώνοντας οτι ο ΟΛΘ θα καταβάλλει προσπάθειες για να κάνουν και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας home port το λιμάνη της Θεσσαλονίκης.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ