Ηχηρή παραίτηση του Α’Αντιπρόεδρου του ΕΕΘ, Γιώργου Ηλιάδη

Ηχηρή παραίτηση του Α’Αντιπρόεδρου του ΕΕΘ, Γιώργου Ηλιάδη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Παραιτήθηκε από τη Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Α’Αντιπρόεδρος κ.Γιώργος Ηλιάδης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ.

Η παραίτηση Ηλιάδη, δείχνει ότι δεν αποτελούν μυθεύματα  τα όσα συζητούνται, για τριγμούς και ρωγμές στη διοίκηση του ΕΕΘ. Ο κ. Ηλιάδης, έμπειρος Επιμελητηριακός, εκλέγεται στη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου από το 2006 και από το 2011 είναι Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ. Η απόφασή του δε, να αποχωρήσει από τη Διοικητική Επιτροπή – όχι από Δ.Σ.- είναι οριστική και αμετάκλητη αφού εχθές, όπως είπε στο GRTimes.gr, κατέθεσε στην Υπηρεσία, εγγράφως, την παραίτησή του προκειμένου να πρωτοκολληθεί.

«Παραιτήθηκα επειδή ο Πρόεδρος, ο κ.Ζορπίδης, δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία στο θέμα της συγκρότησης των Θεματικών Επιτροπών, ακυρώνοντας έτσι τη Διοικητική Επιτροπή, ένα θεσμικό όργανο του Επιμελητηρίου», δήλωσε στο GRTimes.gr, o κ. Ηλιάδης προσθέτοντας:

«Ο νόμος ρητά προβλέπει ότι η συγκρότηση των Θεματικών Επιτροπών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Διοικητικής Επιτροπής. Αντί αυτού, ο κ. Ζορπίδης έφερε το θέμα απευθείας στο Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς προηγουμένως να το εισάγει στη Διοικητική Επιτροπή, όταν μάλιστα ο ορισμός των Επιτροπών δεν απαιτείται καν να περάσει και από το Διοικητικό Συμβούλιο.

«Δεν αμφισβητώ το ρόλο και τη σημασία του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την ακύρωση της Διοικητικής Επιτροπής, ενός θεσμικού οργάνου, αλλά ούτε και εμού προσωπικά».

Όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr, για το προηγούμενο θέμα στη χθεσινή ατζέντα του Δ.Σ., που ήταν η συμμετοχή του ΕΕΘ στην 85η ΔΕΘ, είχε, σε αντίθεση, ακολουθηθεί η ορθή διαδικασία, δηλαδή είχε πρώτα συζητηθεί και εγκριθεί από τη Διοικητική Επιτροπή πριν εχθές εισαχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο νέος Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ θα πρέπει να εκλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ