Ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνει Ημερίδα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου (18:00-21:00) στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τίτλο:

«Μια μέρα στη Μικρά Ασία: Ιδέες και προτάσεις για διδακτική αξιοποίηση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή»

Η Ημερίδα αυτή δεν έχει ως μόνο στόχο τη διατήρηση και την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, αλλά τη μετάδοσή της στις επόμενες γενιές μέσα από καινοτόμες και βιωματικές διδακτικές προσεγγίσεις. Η ιστορία παύει να είναι ένα «ξένο σώμα» για τα παιδιά και μέσα από τα κατάλληλα προγράμματα και τη βιωματική μεθοδολογία, τα βοηθά να ανακαλύψουν ότι και η ίδια τους η ζωή και της οικογένειάς τους, είναι ένα κομμάτι της Ιστορίας.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με την συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Θα είναι η πρώτη δράση των εκδηλώσεων μνήμης, που θα ολοκληρωθούν με το Φεστιβάλ Δράσεων με τίτλο «Μια μέρα στη Μικρά Ασία», το οποίο απευθύνεται στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία (Α’ έως και Γ’ τάξεις) του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη Διάρκεια του Φεστιβάλ μέσα από τις αναμνήσεις του παππού Κωστίκα και της γιαγιάς Μαρίκας θα αναδειχθεί η ιστορία της παιδικής ηλικίας στη Μικρά Ασία. Οι μαθητές, σε οργανωμένες ομάδες, διαπερνούν σταθμούς-εργαστήρια που θα τους επιτρέψουν να κατανοήσουν το ιστορικό αυτό γεγονός. Οι μαθητές συμμετέχουν σε δράσεις των εργαστηρίων: Μια μέρα στο σχολείο της Μικράς Ασίας, Γιορτάζοντας στη Μικρά Ασία: Ήθη και έθιμα, Μια μέρα στις γειτονιές της Μικράς Ασίας και Και τώρα παιχνίδι!

Το Φεστιβάλ «Μια μέρα στη Μικρά Ασία» θα υλοποιηθεί την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Οκτωβρίου από τις 9:00 έως 14:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2103250341 ή να στείλουν email: [email protected]

Η παρακολούθηση γίνεται ανά σχολικό τμήμα και έχει διάρκεια μίας (1) ώρας.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικονόμου: Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά (VIDEO)

TAIΠΕΔ: Eκκινεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Λιμένα Βόλου

Λιβύη και Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια με τον Γάλλο πρέσβη 

Επιπλέον στήριξη των ελαιοπαραγωγών στη Χαλκιδική ζήτησε η Μαρία Σπυράκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top