Κ. Ζέρβας: Απολύτως ισχυρή η δέσμευση για ανάδειξη της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης

Κ. Ζέρβας: Απολύτως ισχυρή η δέσμευση για ανάδειξη της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης

Τη δέσμευσή του ότι η πλατεία Ελευθερίας θα αξιοποιηθεί ως πάρκο που θα αναζωογονήσει το πράσινο και το αστικό περιβάλλον και συγχρόνως “θα τιμά τη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων συμπολιτών μας που χάθηκαν την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στερώντας από τη Θεσσαλονίκη μας ένα από τα πιο ζωντανά και δημιουργικά κομμάτια του πληθυσμού της” επανέλαβε απόψε (27/12) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Καμία επιλογή μας, κανένα σχέδιο δεν ακυρώνει αυτόν τον χαρακτήρα του ιστορικού αυτού σημείου. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ενεργεί δολίως και με σκοπιμότητα”, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Μαθήματα ιστορίας, απόδοσης τιμής και σεβασμού της μνήμης χιλιάδων συμπολιτών δεν θα τα δεχτώ, ειδικά από όσους υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε για ακόμη μία φορά ότι η πλατεία Ελευθερίας αποδόθηκε ως πάρκινγκ ενταγμένο στο δημοτικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης μόνον προσωρινά, ώστε να αξιοποιηθεί ο ενδιάμεσος χρόνος, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ παράλληλα με την επιφανειακή διαμόρφωση και ανάδειξη του χώρου σε πάρκο μνήμης και αναψυχής.

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι “δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν”, αφού ο σχεδιασμός για τη διπλή αξιοποίηση της πλατείας Ελευθερίας με τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων παράλληλα με το πάρκο ήταν γνωστός “από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ζέρβας για Πλατεία Ελευθερίας: «Ήμουν ξεκάθαρος από το 2018-Υπόγειο πάρκινγκ και ανάπλαση» (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Πάνω από 200 οι εμβολιασμοί στην Αριστοτέλους – Το μήνυμα Ζέρβα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πλ. Ελευθερίας: Από λεπτό σε λεπτό ανοίγει το πάρκινγκ-Πώς θα λειτουργήσει

Θεσσαλονίκη: Δημοτικό πάρκινγκ και πάλι η Πλατεία Ελευθερίας – 150 νέες θέσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Θέμα ωρών η επαναλειτουργία του πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top