Καλώδια “κίνδυνος – θάνατος” στην Πυλαία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καλώδια “κίνδυνος – θάνατος” στην Πυλαία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Επικίνδυνα ηλεκτροφόρα καλώδια υπάρχουν στο μονοπάτι που βρίσκεται στο ανάχωμα της Περιφερειακής Τάφρου, στην περιοχή της Πυλαίας, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες άτομα καθημερινά για πεζοπορία, ποδηλασία ή άλλες δραστηριότητες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr, τα καλώδια βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόσταση… αναπνοής και είναι “προσβάσιμα” στον καθέναν, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να τα αγγίξει ανά πάσα στιγμή, ακόμη και κατά λάθος. Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, γίνεται ακόμη μεγαλύτερος σε περίπτωση βροχόπτωσης ή πλημμύρας, που θα αύξαναν σημαντικά το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι αποτελεί πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, ειδικά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, αφού τα ψηλά δέντρα προσφέρουν μια όση δροσιάς τις ζεστές ημέρες. Πολλά είναι τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί για να παίξουν καθώς θεωρείται ένα ασφαλές μέρος μακριά από διερχόμενα οχήματα, αλλά και σημείο που προτιμούν όσοι θέλουν να αθληθούν ή να κάνουν τη βόλτα τους περπατώντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το θέμα με τους πυλώνες υψηλής τάσης που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και τα καλώδια που περνούν μέσα και πάνω από σπίτια, αποτελούν εδώ και χρόνια ζήτημα που οι κάτοικοι έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους αλλά και την ανησυχία τους, με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, να ζητά το 2017 με αγωγή που κατέθεσε, την υπογειοποίηση ενός μεγάλου τμήματος των πυλώνων που ξεκινούν από την οδό Νίκης και καταλήγουν στην περιοχή των Ελαιώνων.

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το GRTimes.gr, η οδός Γεννηματά στη Πυλαία, στο σημείο που διασχίζει την Περιφερειακή Τάφρο, μπορεί να αποτελέσει «παγίδα θανάτου» μετά από μια δυνατή μπόρα, καθώς η τάφρος γεμίζει από νερά που μπορούν να παρασύρουν ένα αυτοκίνητο που θα επιχειρήσει να τη διασχίσει.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes.gr με την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή, με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ