Καλογηράτος: Διετία ελλείψεων σε φ/α και υψηλών τιμών για την Ευρώπη

Καλογηράτος: Διετία ελλείψεων σε φ/α και υψηλών τιμών για την Ευρώπη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η Ευρώπη, αναπόφευκτα, για τα επόμενα δύο – τρία χρόνια, θα αντιμετωπίσει ελλείψεις στην αγορά φυσικού αερίου όπως και υψηλές τιμές και αυτό επειδή, θα απαιτηθεί χρόνος για να κατασκευαστούν οι απαιτούμενες υποδομές ώστε να αυξηθούν οι προμήθειες σε LNG,  δήλωσε ο CEO του Capital Product Partners κ. Τζέρι Καλογηράτος από το πάνελ του 2ου Thessaloniki Metropolitan Summit. 

Ο ομιλητής υποστήριξε ότι η Ευρώπη, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση μέσα από μία ενιαία, κοινή πολιτική , όπως έπραξε και για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αντί η κάθε χώρα, σπασμωδικά, να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Η Ευρώπη χρειάζεται Μία Πολιτική και διασυνδεσιμότητα στα δίκτυα μεταφοράς ενεργειακών πόρων, τόνισε ο κ. Καλογηράτος.

Ο κ. Καλογηράτος, στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη, υποστήριξε πως η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αποφύγει, στο άμεσο μέλλον, τις επιπτώσεις που θα έχει η έλλειψη φυσικού αερίου, στο σύνολο της οικονομίας της, παρότι θα αναγκαστεί να απευθυνθεί σε τρίτες χώρες για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών . Η έλλειψη φυσικού αερίου συνεπάγεται υψηλές τιμές και οι επιπτώσεις θα είναι εκτεταμένες καθώς το φυσικό αέριο δεν χρησιμοποιείται μόνο για θέρμανση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για την παραγωγή αμωνίας που με τη σειρά της χρησιμοποιείται π.χ. στην παραγωγή πλαστικών όπως και λιπασμάτων.

Oι χώρες της Ευρώπης, που έχουν, όπως αποδεικνύεται, καθυστερήσει στην στροφή τους προς τις πράσινες μορφές ενέργειας, αναγκαστικά και για όσο χρειαστεί, θα στηριχθούν στις διαθέσιμες, φθηνότερες πηγές ενέργειας όπως και στην πυρηνική, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι ελλείψεις που οφείλονται στην τακτική της Ρωσίας, να εργαλειοποιεί τις ενεργειακές της πηγές, σαν απάντηση στη Δύση για την υποστήριξη που παρέχει στην Ουκρανία.

Ο CEO του C.P.P.  , τόνισε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας που ταλαιπωρεί την Ευρώπη, υπογράμμισε την σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων πλοιοκτητών για την τροφοδοσία της Ε.Ε. με υγροποιημένο φυσικό αέριο, για να προσθέσει ότι ο ελληνικός εφοπλισμός πρέπει να συνεχίσει να επενδύει, στο green shipping και στα πιο φιλικά για το περιβάλλον καύσιμα όπως και στις τεχνολογικές καινοτομίες που αναβαθμίζουν την εμπορική ναυτιλία.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top