Καράογλου για προσφυγικό: Να αποφεύγονται οι εντάσεις

Καράογλου για προσφυγικό: Να αποφεύγονται οι εντάσεις

Το θέμα με το BBQ έξω από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών κλήθηκε να σχολιάσει ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, στο περιθώριο της συνάντησης του με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Ο κ.Καράογλου είπε πως έχουμε ελευθερία και δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να τρώει ότι θέλει και όπου θέλει. Σημείωσε ωστόσο ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τις εντάσεις γιατί “και οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι και ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, τις συνήθειές τους, τα έθιμά τους ή οτιδήποτε άλλο”

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο της δήλωσής του κ.Kαράογλου:

Όσον αφορά τις αντιδράσεις κατοίκων για τις μετακινήσεις των προσφύγων κοντά σε αστικά κέντρα ο υφυπουργός σημείωσε πως η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης αφορά στην εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε περιοχές όλης της χώρας εκτός των νησιών, στις οποίες οι μετανάστες δεν θα ξεπερνούν το 1% του τοπικού πληθυσμού.

“Με την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης θεωρώ ότι θα υπάρξει μία πολύ μεγάλη ανάσα, γιατί σε αυτή τη φάση είναι αλήθεια ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι αυτή που δέχεται τη μεγάλη πίεση. Με την εφαρμογή στην πράξη αυτής της δέσμευσης θεωρώ ότι το πρόβλημα θα μειωθεί σημαντικά” είπε χαρακτηριστικά ο κ Καράογλου.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top