Καράογλου: «Όχι» στον διακοσμητικό ρόλο του Υ.ΜΑ.Θ (VIDEO)

Καράογλου: «Όχι» στον διακοσμητικό ρόλο του Υ.ΜΑ.Θ (VIDEO)

Ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης της αναπτυξιακής αρμοδιότητας του Υ.ΜΑ.Θ. η οποία με το νέο αναπτυξιακό νόμο οδεύει προς κατάργηση, εμφανίστηκε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ της ΒΕΡΓΙΝΑ τηλεόρασης και στη Χριστίνα Τσόρμπα ο πρώην υπουργός Υ.ΜΑ.Θ. και νυν βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η συγκεκριμένη αναπτυξιακή αρμοδιότητα, η δυνατότητα δηλαδή να είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης φορέας υποδοχής ελέγχου νομιμότητας, αξιολόγησης και τελικής έγκρισης των αναπτυξιακών σχεδίων ιδιωτικών επενδύσεων, με το άρθρο 36 του αναπτυξιακού νόμου που είναι σε δημόσια διαβούλευση, καταργείται, μεταφέρεται στην Αθήνα.

Τουλάχιστον να αντικατασταθεί από μια εξίσου σημαντική αρμοδιότητα

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου η συγκεκριμένη αναπτυξιακή αρμοδιότητα δόθηκε στο Υπουργείο τον Αύγουστο του 2012 «όταν ήμουν Υπουργός, από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και διατηρήθηκε και με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσο ήμουν υπουργός το 2019» Ο ίδιος σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ εξήγησε πως το αιτιολογικό της κατάργησης αφορά καθυστερήσεις καθώς και ότι η όλη διαδικασία θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, οπότε «δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει εδώ τέτοια δομή» Ακόμη κι έτσι όμως να είναι είπε ο κ. Καράογλου θα πρέπει ως αντιστάθμισμα να δοθεί στο Υπουργείο μια άλλη εξίσου σημαντική αρμοδιότητα ώστε να μην είναι διακοσμητικός ο ρόλος του. Όσο για τις επικαλούμενες καθυστερήσεις ο κ. Καράογλου σημείωσε χαρακτηριστικά «Αν τιμωρούσαμε κάθε φορά τα κεντρικά υπουργεία της Αθήνας για καθυστερήσεις, δεν θα έπρεπε να υπάρχει υπουργείο στην Αθήνα»

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής (Από 27’50’’ έως 30’33’’)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top