Κατατέθηκε τροπολογία για το ThessINTEC

Κατατέθηκε τροπολογία για το ThessINTEC

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας θα έχει έσοδα από τα ενοίκια που θα εισπράττει το ThessINTEC από φορείς και επιχειρήσεις που θα αναπτύσσουν δραστηριότητα στο τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τροπολογία του υπ. Ανάπτυξης  στο νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η εν λόγω τροπολογία ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες στη σχέση μεταξύ ΑΖΚ και την εταιρεία ανάπτυξης του Thess INTEC.

Δύο τροπολογίες αιχμής για την ανάπτυξη και την καινοτομία, κατέθεσε και υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας στο νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η πρώτη τροπολογία, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, αφορά την ενίσχυση της σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΚ) καθώς, όπως είπε, “τον τελευταίο χρόνο που λειτουργεί το ΕΣΕΤΚ έχει αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα ουσίας στο κομμάτι της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας και βλέπουμε ότι χρειάζεται μια επιπλέον ενίσχυση για να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει”. Γι’ αυτό αυξάνονται με την τροπολογία από 11 σε 15 τα μέλη του ΕΣΕΤΚ, προκειμένου να ενισχύσουμε το κομμάτι της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, και τα πέντε μέλη της που είναι σήμερα να γίνουν εννέα.

Τροπολογία για το Thess INTEC

Ο υφυπουργός ανέφερε πως με την τροπολογία “Η ‘’Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ” υποχρεούται εντός έξι μηνών από την καταχώριση του σχετικού εγγραπτέου δικαιώματος στο Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμαριάς να προβεί στη σύσταση δικαιώματος επιφάνειας για 99 έτη υπέρ της εταιρείας ‘’Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου ThessINTEC ΑΕ”, προκειμένου να λάβει χώρα η ανέγερση των αναγκαίων κτισμάτων, υποδομών και εγκαταστάσεων στο ακίνητο της ‘’Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΕ”, που μεταβιβάζεται με το παρόν, σύμφωνα πάντοτε με τον σκοπό της παρούσας μεταβίβασης. Η σύσταση θα λάβει χώρα με την κατάρτιση σχετικής σύμβασης μεταξύ των δύο ανώνυμων εταιρειών, στην οποία θα προβλέπεται η καταβολή “εδαφονομίου” προς την “Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας” από τη ThessINTEC, οριζόμενου σε ποσοστό 0,75% επί των ετησίων μισθωμάτων που θα αφορούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις κτηριακών εγκαταστάσεων και επί των “εδαφονομίων” που θα εισπράττει η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης από τρίτους”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top