Κατρανίδης: Πώς θα διεξαχθούν τα μαθήματα στο ΠΑΜΑΚ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κατρανίδης: Πώς θα διεξαχθούν τα μαθήματα στο ΠΑΜΑΚ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στυλιανός Κατρανίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Κατρανίδης εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη μεγάλη πλειοψηφία των προπτυχιακών μαθημάτων, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως καταβάλλονται προσπάθειες για τη διεξαγωγή φορντιστηριακών δια ζώσης μαθημάτων. Μίλησε ακόμη για την εμπειρία του εαρινού εξαμήνου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους που, επίσης, διεξήχθη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ αναφέρθηκε στις ελλείψεις του Ιδρύματος σε κτιριακές υποδομές και διδακτικό προσωπικό, ενώ περιέγραψε με αριθμούς τις συνθήκες «ασφυξίας» μέσα στις οποίες τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καλούνται να υλοποιήσουν το φετινό πρόγραμμα σπουδών λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας από τον covid-19. Επίσης, έκανε αναφορά και στα έσοδα του ΠΑΜΑΚ αποκαλύπτοντας πως φέτος «έχουμε τη χαμηλότερη επιχορήγηση από ποτέ».

Τέλος ο κ. Κατρανίδης αναφέρθηκε και στους πρωτοετείς φοιτητές και στον χρόνο έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο ΠΑΜΑΚ.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Δ. Κατρανίδης στη Μαρία Σαμολαδά:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ