Κεφαλογιάννης: Kαι άλλα λεωφορεία με leasing για τον ΟΑΣΘ (VIDEO)

Κεφαλογιάννης: Kαι άλλα λεωφορεία με leasing για τον ΟΑΣΘ (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Θετικά βλέπει το Υπουργείο Μεταφορών την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, με το μέτρο της προαίρεσης για την μίσθωση και άλλων λεωφορείων, πέραν των 180 που προμηθεύτηκε ο Οργανισμός με το διαγωνισμό που διενεργήθηκε πέρυσι το Μάϊο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την ενίσχυση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης , υπογραμμίζοντας ότι στόχος του Υπουργού κ. Καραμανλή όπως και δικός του, είναι η ενίσχυση των συγκοινωνιών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ενόψη μάλιστα του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, στη σύσκεψη που μόλις ολοκληρώθηκε παρουσία των μέλων δ.σ. του ΟΑΣΘ αλλά και του προέδρου όπως και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕΘ κ.κ. Καλογερούδη και Τόσκα, η κυβέρνηση, με τα μέτρα που λήφθηκαν, δηλαδή με την ανάθεση περιφερειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ και την προμήθεια λεωφορείων με leasing, πέτυχε σήμερα να κυκλοφορούν διπλάσια λεωφορεία- 430 ως και 440- στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος απ’ ότι πριν ενάμισι χρόνο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, παρότι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, δεν απάντησε για τον αριθμό των λεωφορείων που θα πάρει ο ΟΑΣΘ με προαίρεση, ήτοι αν θα προμηθευτεί 270 επιπλέον όπως προβλεπόταν από τη σύμβαση του διαγωνισμού του 2020 ή λιγότερα.

Πάντως, αν τελικώς ο ΟΑΣΘ προχωρήσει με την προαίρεση, τα περιθώρια τα χρονικά που έχει δεν είναι μεγάλα, γιατί θα πρέπει οι συγκοινωνίες της πόλης να ενισχυθούν κι’ άλλο ενόψη ανοίγματος της αγοράς.

Τον Μάϊο ο διαγωνισμός για τα καινούργια λεωφορεία

Ο Υφυπουργός επίσης αναφέρθηκε στα καινούργια Λεωφορεία που θα προμηθευτεί το ΥΠΟΜΕ για τις συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός για 800 λεωφορεία θα προκηρυχθεί μέσα στον Μάϊο. Με το διαγωνισμό αυτό το Δημόσιο θα προμηθευτεί 800 λεωφορεία, 300 ηλεκτρικά, 300 με cng (φυσικό αέριο) και τα υπόλοιπα υβριδικά. Το πόσα ακριβώς θα είναι το “μερίδιο” της Θεσσαλονίκης και ποιάς τεχνολογίας δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Πάντως όπως, πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης, με διαγωνισμό που θα βγει στον αέρα τον επόμενο χρόνο, θα αγοραστούν επιπλέον 500 καινούργια λεωφορεία. Από το σύνολο των 1300 λεωφορείων, ο ΟΑΣΘ θα πάρει περίπου το 1/3, δηλαδή 420-430 αστικά λεωφορεία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον εμβολιασμό των οδηγών του ΟΑΣΘ, αίτημα που έθεσε και δημόσια ο ΣΕΟΑΣΘ, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Σκόδρας, είπε, ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο, έχει δρομολογηθεί από πολύ νωρίτερα ο εμβολιασμός του μαχήμου προσωπικού. Μάλιστα τη Δευτέρα θα σταλούν οι αριθμοί ΑΜΚΑ των οδηγών για να προχωρήσει κατ’ εξαίρεση ο εμβολιασμός τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ