Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή»: Συνεχίζει να δέχεται COVID περιστατικά από νοσοκομεία

Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή»: Συνεχίζει να δέχεται COVID περιστατικά από νοσοκομεία

Από τα τέλη Νοεμβρίου του 2020, όποτε και ξεκίνησε η πρώτη μεταφορά ασθενών θετικών στον SARS- COV 2 από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει να δέχεται περιστατικά το Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή».

“Οι πρώτες διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό σε φάση αποδρομής άρχισαν να καταφθάνουν στην «Αρωγή»  με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ήταν τεράστια λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού. Έκτοτε δεν έχουν σταματήσει”, ανέφερε μιλώντας στο GRTimes η Διοικητική Διευθύντρια στο Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης, Σταυριάνα Μπακατσέλου. Ο Όμιλος Euromedica παρείχε τη δυνατότητα εθελούσιας χρήσης και των 200 κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή» για ασθενείς COVID-19 κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας.

Όπως επισημαίνει, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δέχονται και πάλι πίεση λόγω αύξησης των κρουσμάτων. “Συνεχίζουμε να βοηθούμε την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων, τώρα που αρχίζουν και πάλι να αντιμετωπίζουν προβλήματα” σημείωσε η κ. Μπακατσέλου. “Εξακολουθούμε να στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας”, τονίζει η ίδια χωρίς όμως να διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό ασθενών, που μεταφέρθηκαν στο κέντρο.

“Η σκέψη μας είναι ότι μετά από την έξαρση της πανδημίας να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ως κέντρο αποκατάστασης στους ασθενείς που έχουν θεραπευτεί από τον κορωνοϊό και θα έχουν ανάγκη αποκατάστασης” σημειώνει η Διοικητική Διευθύντρια στο Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica – Αρωγή Θεσσαλονίκης και προσθέτει ότι το προσωπικό του κέντρου διαθέτει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μετά τη μάχη τους με τον ιό. Να σημειωθεί ότι σε αυτήν την φάση η «Αρωγή» δέχεται μόνο ασθενείς που αντιμετωπίζουν επιπλοκές του SARS- COV 2 ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να δέχονται και ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, είναι αρνητικοί και έχουν ανάγκη αποκατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η “Αρωγή” άρχισε να δέχεται ασθενείς Covid όταν η διοίκηση του ομίλου Euromedica κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας ώστε η κλινική του ομίλου στην περιοχή του Ποσειδωνίου, η οποία είχε επιταχθεί να συνεχίσει να δέχεται για νοσηλεία μη Covid περιστατικά.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας για την συμβολή της «Αρωγή» στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη. “Όπως έγινε και το Νοέμβριο στην Βόρεια Ελλάδα και στο Νομό Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιούμε ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης. Φυσικά και όλα είναι δωρεάν για τον πολίτη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ