Κικίλιας: Στόχος ο τουρίστας να περάσει περισσότερο ποιοτικό χρόνο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Κικίλιας: Στόχος ο τουρίστας να περάσει περισσότερο ποιοτικό χρόνο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Στη Θεσσαλονίκη καταπλέει στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2022, δίνοντας σήμα ανάκαμψης της κρουαζιέρας μετά από δύο πανδημικές χρονιές.

Στα ευχάριστα νέα που έρχονται από το πεδίο του τουρισμού αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή Check in στα γεγονότα της TV100.

«Είχα δηλώσει στη ΔΕΘ ότι για μας είναι στρατηγική η στόχευση του να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον τουρισμό που είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη. Ότι το λιμάνι είναι στρατηγικό εργαλείο. Στηρίξαμε τις προσπάθειες που κάνουν ο ΟΛΘ ιδίως, οι ξενοδόχοι και ο εμπορικός κόσμος. Και να που πιο νωρίς από ποτέ, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο φτάνει στην πόλη» σημείωσε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε: «Να θυμίσω ότι ο ΟΛΘ έχει ήδη κάνει ανακοινώσεις: Η αύξηση της κρουαζιέρας από πέρυσι, φέτος στη Θεσσαλονίκη θα είναι της τάξης του 300% και το 55% από αυτά θα χρησιμοποιήσει την πόλη ως home port».

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στη συνεργασία Υπουργείου, Fraport και ΟΛΘ, με βάση την οποία το check-in και η μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών σε αεροδρόμιο και λιμάνι θα γίνεται σε συνεργασία και χωρίς καθυστερήσεις, με μέριμνα της Fraport και του ΟΛΘ. «Το Check in από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς το λιμάνι και από το λιμάνι στο αεροδρόμιο θα γίνεται αυτόματα εκεί και οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους από το ένα στο άλλο. Έχουμε πλέον ένα αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, ο επενδυτής στον ΟΛΘ ανακοίνωσε ότι στο τέλος Φλεβάρη ανακαινίζεται το κτίριο επιβίβασης- αποβίβασης επιβατών από την κρουαζιέρα κι εμείς ερχόμαστε να τα συνδέσουμε αυτά ώστε ο ταξιδιώτης τουρίστας να περάσει παραπάνω ποιοτικό χρόνο στην πόλη, να δαπανήσει μεγαλύτερο ποσό διασκεδάζοντας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στους στόχους για το 2022, ο κ. Κικίλιας ιεράρχησε ως σημαντικότερους τον «ποιοτικό τουρισμό, την αύξηση δαπάνης ανά ταξιδιώτη καθώς κι ένα μοντέρνο, βιώσιμο, συμπαγές τουριστικό προϊόν που μπορεί να δώσει τον πρωταθλητισμό στον ελληνικό τουρισμό». «Το παγκόσμιο πλαίσιο είναι ασταθές.

Η πανδημία είναι εδώ. Φιλοδοξούμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Με τον τρόπο που χειριστήκαμε πέρυσι την πανδημία rebrandάραμε τη χώρα στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και ήρθαν οι επισκέπτες σε τέτοιο βαθμό που ενώ περιμέναμε ότι τα έσοδα θα ήταν 5-6 δις ευρώ, τελικά τα έσοδα έφτασαν τα 10,5 προς 11 δις ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Ρεκόρ αφίξεων για το 2022

ΟΛΘ: Αύξηση 142% στους επιβάτες κρουαζιέρας- 55 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2022

Στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top