«Μαθήματα και το Πάσχα, μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και μετά. Δεν υπάρχει περιορισμός για ασκήσεις ένα Σάββατο ή ένα απόγευμα, υπάρχουν και παραμεθόρια σχολεία, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύστημα». Αυτό τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ανέφερε, ότι «έχει πει η υπουργός, ότι αυτά τα μαθήματα δεν έχουν σχέση με κάλυψη ύλης. Ίσως γίνει η ώρα 35 λεπτά, θα γίνει παράταση του έτους, θα καλυφθεί η ύλη. Υπάρχουν πολλά σενάρια έτοιμα και δεν τα θέτει υπόψη μας».
Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα των διαδικτυακών μαθημάτων, όταν μπουν και τα δημοτικά αυτή την εβδομάδα, «θα γίνει πλατφόρμα, που θα μπαίνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές και θα βλέπονται σε πραγματικό χρόνο, σα να είναι σε τάξη. 8π.μ.- 12 μ. τα γυμνάσια, 12 μ. -4 μ.μ. τα δημοτικά και όλη μέρα τα λύκεια. Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα είναι 10-12 κάθε μέρα, αλλά δεν πρόκειται για επιπλέον μαθήματα, αλλά επαναλήψεις».
Ο κ. Κόπτσης μίλησε για «ηλεκτρονική επανάσταση στην εκπαίδευση, που έπρεπε να έχει γίνει πριν πολλά χρόνια».
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ψηφιακές τάξεις, με 11.000 εκπαιδευτικούς και 70.000 μαθητές. Για τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν, επεσήμανε, ότι «Κάθε εγχείρημα έχει δυσκολίες τις πρώτες μέρες. Μπήκαν και 250.000 γονείς και παιδιά, που δεν έχουν γνώση να πάρουν κωδικό κτλ, μπλοκάρισε το σύστημα. Τώρα, που θα αρχίσουν τα μαθήματα θα είναι καλύτερα τα πράγματα».