Κόπτσης: Δεκάδες ερωτήματα για την αποψινή e-συζήτηση (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κόπτσης: Δεκάδες ερωτήματα για την αποψινή e-συζήτηση (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στη διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση που διοργανώνεται σήμερα με θέμα: «Ψυχοπαιδαγωγικές επιπτώσεις της πανδημίας και αντιμετώπισή τους» αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων και είναι ανοιχτή για όλους, για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Στη διάρκειά της θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στον ψυχικό κόσμο των παιδιών και των εφήβων, ενώ θα απαντηθούν οι δεκάδες ερωτήματα που -όπως είπε ο κ. Κόπτσης- έχουν ήδη υποβληθεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα ανοίξει εκ νέου με την έναρξη της συζήτησης στις 5.30 το απόγευμα.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Θα θα απαντήσουμε σε όλα όσα μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης δίνοντας λεπτομέρειες για τη σημερινή εκδήλωση.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στη Μαρία Σαμολαδά:

Στη σημερινή ημερίδα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις:
– Ο κ. Βάιος Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση- Χρήση των Διαδικτυακών Μέσων και Κοινωνικοποίηση. Διαπροσωπικές Σχέσεις παιδιών και Εφήβων σε συνθήκες πανδημίας. Σκέψεις και προβληματισμοί».
-Η κα Λίλιαν Αθανασοπούλου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας Παιδιών-Εφήβων Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου με θέμα: «Η ψυχική Υγεία των παιδιών και των Εφήβων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Coronavirus. Διαπιστώσεις-προβληματισμοί από την τρέχουσα κλινική εμπειρία».
– Ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Η τηλεκπαίδευση ως νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα: Ο Ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων».

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και διευθύντρια του GRTimes.gr, Μαρία Σαμολαδά.

Μετά τις εισηγήσεις θα απαντηθούν ερωτήματα που θα τεθούν από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ