Κόπτσης: Ομάδες διαχείρισης εκφοβισμού σε όλα τα σχολεία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κόπτσης: Ομάδες διαχείρισης εκφοβισμού σε όλα τα σχολεία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα με θέμα «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό. Στείλε το δικό σου μήνυμα» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την αυριανή Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους τρόπους αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Θα μιλήσουν και θα στείλουν θετικά μηνύματα ενδυνάμωσης εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο, ενώ τον λόγο θα πάρουν και οι ίδιοι οι μαθητές, παρουσιάζοντας δράσεις.

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 5.30μμ και θα μεταδοθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση: http://www.streaming.kmaked.eu/ (εναλλακτικά μέσω Youtube στο URL: https://www.youtube.com/watch?v=dU8D_nW3tJQ), ενώ θα παραμείνει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ ώστε να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Δυστυχώς υπάρχει εκφοβισμός. Είχαμε πολλά περιστατικά», αποκάλυψε ο κ. Κόπτσης, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την εξάλειψη του φαινομένου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ομάδες διαχείρισης των περιστατικών που έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ