Κόπτσης: Ομαλή η έναρξη της σχολικής χρονιάς (VIDEO)

Κόπτσης: Ομαλή η έναρξη της σχολικής χρονιάς (VIDEO)

Με λίγα μεμονωμένα προβλήματα άρχισε η σχολική χρονιά στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, Αλέξανδρο Κόπτση.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, περιορισμένες ήταν οι αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας.

«Μέχρι στιγμής, περίπου 1.000 μαθητές στα τρία σχολεία στα οποία έχω πάει μέχρι στιγμής, ένας γονέας έχει φέρει μια μικρή αντίδραση, ο οποίος φυσικά δεν μπήκε στο σχολείο, γιατί υπήρχε υπουργική απόφαση που το απαγορεύει. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και αυτοί οι ελάχιστοι θα πεισθούν για παιδαγωγικούς λόγους να βάλουν τη μάσκα», τόνισε.

Η διανομή μασκών

Έστω και μετ’ εμποδίων ολοκληρώθηκε η διανομή των μασκών προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Όπως επισήμανε ο κ. Κόπτσης, το μοναδικό πρόβλημα ήταν με κάποιες παρτίδες μασκών στη Θεσσαλονίκη που κρίθηκαν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από την Παρασκευή. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπήρξε ζήτημα με κάποιους διευθυντές που δεν πήγαν χθες να τις παραλάβουν, το οποίο όμως λύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

«Εμείς βεβαίως είχαμε και plan b σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε, που όντως κάτι συνέβη. Είχαμε μέσω των σχολικών επιτροπών τις αναγκαίες προμήθειες για να διαφυλάξουμε την υγεία των μαθητών. Κανένας μαθητής δεν μπήκε σε κανένα σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς μάσκα. Αυτό είναι απόλυτο», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες, ο περιφερειακός διευθυντής ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί με τις συμβάσεις που έκαναν οι δήμοι και σήμερα ήταν όλα τα σχολεία καθαρά.

«Όλα λειτουργούν ρολόι στην Κεντρική Μακεδονία κι ευχαριστώ όλους τους διευθυντές εκπαίδευσης και τα στελέχη, τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σε μια τόσο δύσκολη χρονιά να πάνε όλα καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ Κόπτσης τόνισε ότι όλα τα σχολεία της περιφέρειας άνοιξαν κανονικά, με εξαίρεση, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, όλες οι σχολικές μονάδες της Πέλλας και ένα σχολείο στην Αλεξάνδρεια. «Όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά με πλήρες προσωπικό, με βιβλία και όλα τα μέτρα προφύλαξης που έπρεπε να πάρουν», κατέληξε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top