Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην εκπαιδευτική κοινότητα ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.
Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας -ο οποίος το πρωί παραβρέθηκε στον αγιασμό του 33ου Δημοτικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη- η σχολική χρονιά άρχισε χωρίς προβλήματα προσθέτοντας πως τα όποια κενά σε εκπαιδευτικούς, όπως για παράδειγμα στην παράλληλη στήριξη, θα καλυφθούν σύντομα.
Ο κ. Κόπτσης εξήγησε, μεταξύ άλλων, με ποιον τρόπο θα εισέρχονται στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί και πότε θα κλείνει ένα τμήμα στην περίπτωση κρουσμάτων, ενώ προέτρεψε όλους τους γονείς και όλους τους άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στα παιδιά τελευταίες μέρες. Για τους εκπαιδευτικούς είπε πως το 80% έχει ήδη εμβολιαστεί και ένα 10% έχει νοσήσει.
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία προσθέτοντας πως για την επίτευξη του στόχου «θα κάνουμε τα πάντα». Πρόσθεσε ωστόσο πως «θα ακούμε τους ειδικούς», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα κτιριακών υποδομών που εντοπίστηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης όπως στην Ευκαρπία και στον Λαγκαδά.
Ανεπίτρεπτη η λύση της τηλεκπαίδευσης…
«Εμείς ενεργήσαμε αμέσως γιατί μας ζητήσανε να γίνει τηλεκπαίδευση», είπε για τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης οι οποίες στο… παρά πέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς βρέθηκαν στον… αέρα, μαζί με τους μαθητές τους. «Όμως, τηλεκπαίδευση δεν προβλέπεται με βάση την καινούργια νομοθεσία για άλλο λόγο εκτός από την περίπτωση του covid ή για εξαιρετικές συνθήκες, όπως καιρικά φαινόμενα. Επομένως αυτό (σ..σ η τηλεκπαίδευση δεν μπορούσε να γίνει ούτε για δυο μήνες ούτε για τρεις που πιθανό θα χρειαστούν για τις επισκευές. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνει τηλεκπαίδευση. Δώσαμε λοιπόν λύσεις: Στην Ευκαρπία δόθηκε λύση με αίθουσες οι οποίες ήδη βρέθηκαν. Στον δε Λαγκαδά προτείναμε συγκεκριμένη λύση και πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί από τον δήμαρχο. Απαιτεί βέβαια μία με δύο μέρες προετοιμασίας κάποιων χώρων τους οποίους εμείς προτρέψαμε να χρησιμοποιηθούν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση για δυο μήνες ή τρεις. Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτή την εποχή», επέμεινε ο κ. Κόπτσης τονίζοντας πως ειδικά για έναν αριθμό των μαθητών του Λαγκαδά που βρέθηκαν στον «αέρα», η λύση είναι η φοίτηση στο σχολείο του Κολχικού, ενώ για υπόλοιπα τμήματα «προτείναμε λύση εντός του Λαγκαδά. Οπότε θεωρώ πως με μια ταχύτατη κίνηση του δημάρχου δεν θα υπάρχει θέμα», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τηλεκπαίδευση» μετά από απουσία τόσων μηνών από τα θρανία.
Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στη Μαρία Σαμολαδά:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε σχολείο της Θεσσαλονίκης με αυστηρά μέτρα ασφαλείας η Κεραμέως – Τι είπε στα παιδιά (VIDEO)
Θεσσαλονίκη: Με αρνητικό self test και θερμομέτρηση οι μαθητές στα σχολεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία – Όλα τα υγειονομικά μέτρα
Σχολεία: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μέτρα προστασίας και τη λειτουργία τους
Λαγκαδάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κτιριακό αύριο στην αυλή των Γυμνασίων
Λαγκαδάς: “Στον αέρα” οι μαθητές δύο γυμνασίων τρεις ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι
Ταχματζίδης: Στο Κολχικό οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά (ΗΧΗΤΙΚΟ)
Θεσσαλονίκη: Με τηλεκπαίδευση η νέα χρονιά σε γυμνάσια του δήμου Λαγκαδά
Λαγκαδάς: Σε κοντέινερς 600 μαθητές δύο ακατάλληλων σχολείων
Ευκαρπία: Σε απόγνωση γονείς και μαθητές δημοτικού-Δεν ξέρουν πού θα κάνουν μάθημα (VIDEO)