Κορωνοϊός: “Χειρόφρενο” σε 1.600 ταξί στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: “Χειρόφρενο” σε 1.600 ταξί στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Πάνω από 80% είναι η μείωση των επιβατών και του τζίρου στα περίπου 400 ταξί που κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ από την αρχή κιόλας της επιβολής των αυστηρών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, τα οχήματα που εξυπηρετούν έχουν μειωθεί κατά 1.600 σε αριθμό.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, ο οποίος εξήγησε ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, “έχουμε δουλειά κυρίως τις ώρες από τις 8-9 το πρωί μέχρι και τις 2-3 μετά το μεσημέρι και εξυπηρετούμε συνήθως ανθρώπους που χρησιμοποιούν το ταξί για να μεταβούν στο νοσοκομείο, στη δουλειά τους, σε τράπεζες κλπ. Όσον αφορά τις βραδινές ώρες, η κίνηση είναι μηδαμινή αφού ο κόσμος δεν έχει κάπου να πάει”.

Παράλληλα, ο κ. Λεοντιάδης σημείωσε ότι όσοι ιδιοκτήτες ταξί και οδηγοί δεν έχουν “τραβήξει χειρόφρενο” τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες, ενώ όπως είναι λογικό, η προσοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη αφού και οι ίδιοι φοβούνται μη νοσήσουν. “Γι’ αυτόν τον λόγο, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε όλα τα οχήματα, που γίνονται στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, όλο το 24ωρο. Όποιος έρχεται να παραλάβει το ταξί ή να το αφήσει μετά το τέλος της βάρδιας, αφού το πλένει και το καθαρίσει, απολυμαίνεται. Επίσης, μάσκες και αντισηπτικά χρησιμοποιούνται ευρέως από πολύ νωρίς” υπογραμμίζει.

Ερωτώμενος για τα μέτρα στήριξης που έλαβαν από το κράτος οι ιδιοκτήτες ταξί αλλά και οι οδηγοί στη Θεσσαλονίκη, που υπολογίζονται συνολικά σε 3.200 άτομα, ο κ. Λεοντιάδης αναφέρει ότι “ο κλάδος μας εντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στους ΚΑΔ βοήθειας της καταβολής των 800 ευρώ. Αυτά βοήθησαν ούτως ώστε να πληρωθούν κάποια ένσημα και λογαριασμοί, ενώ όπως όλος ο κόσμος, αναμένουμε και εμείς τις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών από την κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα”.

«Πάγωσαν» οι επιβατικές μετακινήσεις – μείωση ως 95%

Θυμίζουμε, ότι όπως είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το GRTimes.gr πριν από λίγες ημέρες, ο κορωνοϊός έχει πλήξει βίαια τις μετακινήσεις με όλα τα μεταφορικά μέσα- αστικές, υπεραστικές και διεθνείς- με τα ποσοστά μειώσεων να ξεπερνούν το 75%.

Στις οδικές υπεραστικές μετακινήσεις με οχήματα των ΚΤΕΛ, η μείωση είναι 90% και πλέον, ενώ τα ελάχιστα δρομολόγια που γίνονται έχουν πληρότητες μόλις των 7-10 ατόμων. Από την άλλη, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece μειώθηκε συγκριτικά κατά 95%, ενώ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η μείωση ήταν γύρω στο 70%.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από μεγάλους μεταφορικούς- επιβατικούς κόμβους της Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top