Λ. Μενδώνη από Θεσσαλονίκη: Το Κρατικό Ωδείο της πόλης Νο1 προτεραιότητα (VIDEO)

Λ. Μενδώνη από Θεσσαλονίκη: Το Κρατικό Ωδείο της πόλης Νο1 προτεραιότητα (VIDEO)

«Σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από τον ΕΦΚΑ στο υπουργείο Πολιτισμού» τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη στη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Συνάντηση μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνης και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά ευχαρίστησε την υπουργό για τη σημερινή επίσκεψή της, ενώ τόνισε και την αμεσότητα στη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πρέπει να δούμε πώς εξελίσσονται κάποια έργα στην Κεντρική Μακεδονία. Υπάρχουν κάποια έργα που πρέπει να τα δούμε λίγο περισσότερο. Φυσικά, να δούμε την εμπλοκή της Κεντρικής Μακεδονίας στο Ταμείο Ανάκαμψης, διότι θα μας δώσει επιπλέον πόρους για να βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας σε έργα που πρέπει και έχουν ανάγκη να αναδειχθούν. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας και η δουλειά που κάνετε στο υπουργείο είναι εξαιρετική» ανάφερε στην συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Nα σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε ό,τι από το ΕΣΠΑ έχουν διατεθεί συνολικά 35 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, σε προτεραιότητα βρίσκεται η Αμφίπολη, όπου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο έργα διαμόρφωσης στον Τύμβο Καστά. « Γίνονται αρχαιολογικές ανασκαφές και εργασίες σε χώρους, όπως η Ακρόπολη, το Μουσείο των Αιγών στην Βεργίνα που σε περίπου ένα μήνα θα το εγκαινιάσουμε, αλλά και ο φωτισμός των Κάστρων στη Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε η ΥΠΠΟΑ.

Λ. Μενδώνη: «Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα αποκατασταθεί πλήρως»

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Λίνα Μενδώνη τονίζοντας τα εξής:

«Είμαστε εδώ πέρα στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουμε το τρέχον ΕΣΠΑ σε εξέλιξη, ενώ απομένουν και αλλά 2-3 θέματα να επιλύσουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα του Δεκεμβρίου. Στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε προσθέσει ήδη έργα για την Κεντρική Μακεδονία».

Στη συνέχεια η υπουργός Πολιτισμού μίλησε για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται γύρω από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

«Όσον αφορά το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία παραχώρησης από το ΕΦΚΑ στο υπουργείο Πολιτισμού. Στόχος μας είναι να αποκτήσει το ωδείο την κτιριακή υποδομή που του αξίζει και ουσιαστικά να αποκατασταθεί πλήρως, διότι είναι το μόνο Κρατικό Ωδείο που έχουμε στη χώρα. Επίσης, δώσαμε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης την ευκαιρία να οργάνωση το φεστιβάλ της Οδησσού, επειδή λόγω του πολέμου κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να είναι δυνατό. Μόλις επικοινώνησε μαζί μας ο διευθυντής του ωδείου δεχθήκαμε αμέσως της πρόταση και στη συνέχεια ήρθαμε σε επαφή με τον υπουργό Πολιτισμού της Ουκρανίας για να διοργανωθεί το φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη με φορέα το Κρατικό Ωδείο».

Τέλος, η κ. Μενδώνη μίλησε για την επόμενη προγραμματική πρόοδο και τα έργα που θα προετοιμαστούν για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη Σκρέκα στην Αλβανία: «Τρέχει» η νέα ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών

Η Αθηνά Γκουλιάμη για το νέο cd «Από τον Κουκλουτζά… στον Εύοσμο»! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Υπ. Άμυνας ΗΠΑ σε Σοϊγκού: «Άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία»

Ίλον Μασκ: Δεν ήταν ηθική η απαγόρευση πρόσβασης στο Twitter για τον Τραμπ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top