Λαγκαδάς: “Στον αέρα” οι μαθητές δύο γυμνασίων τρεις ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι

Λαγκαδάς: “Στον αέρα” οι μαθητές δύο γυμνασίων τρεις ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Μόλις τρεις μέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων και ακόμη παραμένει άγνωστο το πως θα πραγματοποιείται η διδασκαλία για τους μαθητές του 1ου και 2ου γυμνασίου Λαγκαδά – Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης αιτήθηκε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Γιάνναρη Αθανάσιο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 8/9 ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Αϊβαζίδη παρουσία του βουλευτή της Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο, στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί λύση για τη στέγαση των μαθητών του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά.

«Τόσο ο κ. Καραγιάννης όσο και ο κ. Γιάνναρης μου εξασφάλισαν ότι θα στείλουν εννέα ειδικές κατασκευές που θα έρθουν στις αρχές Οκτωβρίου», ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά στο GRTimes.gr.

Ωστόσο, μέχρι τότε το πρόβλημα στέγασης των μαθητών παραμένει, καθώς μέχρι να καταφτάσουν τα κοντέινερς δεν έχει αποφασιστεί το που- και πως θα γίνεται το μάθημα για τους μαθητές των δύο σχολείων.

Δεν εγκρίθηκε το αίτημα για τηλεκπαίδευση

Γι’ αυτό τον λόγο, στη συνέχεια, ο κ. Ταχματζίδης, ο κ. Αϊβαζίδης και ο κ. Βαρτζόπουλος, επισκέφθηκαν τον Γ.Γ Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση για να αιτηθούν την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) για το διάστημα του ενός μήνα, μέχρι να καταφτάσουν τα κοντέινερς στα δύο σχολεία (αύλειος χώρος 1ου Γυμνασίου και Κολχικού).

Ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, καθώς ο κ.  Κόπτσης ανέφερε ότι η θέση του Υπουργείου είναι η δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών, παρότι εκτέθηκαν οι λόγοι τους αιτήματος του δήμου που δεν έχουν σχέση με τον covid-19, λόγοι οι οποίοι κατατέθηκαν και εγγράφως τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Χθες, 9/9 ο κ. Κόπτσης απάντησε αρνητικά στο αίτημα για τηλεκπαίδευση και ο δήμαρχος Λαγκαδά αιτήθηκε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς δεν έχει λυθεί το θέμα με το πως -και εάν- θα πραγματοποιηθεί το μάθημα για τους μέχρι στιγμής «άστεγους» από σχολική στέγη, μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταχματζίδης: Στο Κολχικό οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσσαλονίκη: Με τηλεκπαίδευση η νέα χρονιά σε γυμνάσια του δήμου Λαγκαδά

Λαγκαδάς: Σε κοντέινερς 600 μαθητές δύο ακατάλληλων σχολείων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top