Λαθραία τσιγάρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – Έξι συλλήψεις (VIDEO)

Λαθραία τσιγάρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – Έξι συλλήψεις (VIDEO)

Στη σύλληψη έξι μελών εγκληματικής ομάδας επεξεργασίας, συσκευασίας και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός της οργάνωσης, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η δράση ενός ακόμα ατόμου.

Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς η εγκληματική ομάδα και εντοπίστηκε το εργαστήριο και τρεις χώροι αποθήκευσης, όπου πραγματοποιούσαν την επεξεργασία και συσκευασία των καπνικών προϊόντων. Παράλληλα, κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 κιλά καπνού και μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζονται σε 416.000 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα για την επίτευξη της παράνομης δραστηριότητάς της είχε εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού, στο οποίο υπήρχε η πρώτη ύλη και μηχανολογικός εξοπλισμός μέχρι το τελικό προϊόν, αλλά και χώρους όπου αποθηκεύονταν τα παράνομα καπνικά προϊόντα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης η εγκληματική ομάδα, από τον Οκτώβριο του 2020, δραστηριοποιείτο συστηματικά στην διακίνηση και πώληση λαθραίων προϊόντων καπνών.

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 3 και 4 Φεβρουαρίου σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, διενεργήθηκαν έρευνες σε μηχανουργείο, 3 αποθηκευτικούς χώρους και 4 οικίες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού,
 • (2) οχήματα,
 • (2.311) συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
 • (29.800) κενές συσκευασίες καπνού,
 • (9) χαρτοκιβώτια με ημιεπεξεργασμένο καπνό συνολικού βάρους (1.080) περίπου κιλών,
 • (3) σακούλες με επεξεργασμένο καπνό συνολικού βάρους (35,9) κιλών,
 • σακούλα με (780) γραμμάρια κατεργασμένου καπνού,
 • συσκευασία καπνού 50 γραμμαρίων χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
 • μικρόδεμα με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 18 γραμμαρίων,
 • (10) πακέτα τσιγάρων, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και
 • σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπορία άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος των συλληφθέντων. Στη συνέχεια τους παρέπεμψε τα απολογηθούν στη 2ο τακτική ανακρίτρια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ