“Απέραντη” χωματερή στη Δυτική Θεσσαλονίκη – “Παγίδες” για οδηγούς (ΦΩΤΟ+VIDEO)

“Απέραντη” χωματερή στη Δυτική Θεσσαλονίκη – “Παγίδες” για οδηγούς (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μπάζα από οικοδομικά υλικά, λάστιχα αυτοκινήτων, κουφάρια ζώων, έπιπλα και κάθε λογής σκουπίδια συνθέτουν την εικόνα της παράνομης χωματερής που συνεχίζει να αναπτύσσεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά στον σταθμό ΚΤΕΛ και σε μικρή απόσταση από τον αστικό ιστό.

Οι εικόνες που κατέγραψε και σήμερα το GRTimes.gr από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού “μιλούν” από μόνες τους και μαρτυρούν την “υγειονομική βόμβα” που συνεχίζει να αναπτύσσεται. Δύο εβδομάδες μετά από το τελευταίο ρεπορτάζ αλλά και τα χρόνια παράπονα από κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής οι οποίοι περνούν καθημερινά από το σημείο, τίποτα δε φαίνεται να έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αφού ασυνείδητοι συνεχίζουν να ξεφορτώνουν ό,τι επιθυμούν!

“Κίνδυνος – θάνατος” για οδηγούς

Την ίδια ώρα, σα να μην έφταναν τα μπάζα και τα απορρίμματα που “ξεχειλίζουν” και βγαίνουν ως το οδόστρωμα, οι οδηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα κίνδυνο, καθώς σε ούτε ένα από τα φρεάτια που υπάρχουν στα πλαϊνά του οδικού δικτύου, δεν έχει απομείνει η σχάρα που τα καλύπτει. Αποτέλεσμα, να υπάρχουν δεξιά και αριστερά του δρόμου ανοιχτές τρύπες – παγίδες, με τον κίνδυνο κάποιου τροχαίου ατυχήματος να αυξάνεται, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Μάλιστα, τη θέση των σιδερένιων καλυμμάτων που έχουν αφαιρεθεί, έχουν πάρει μέχρι και… παντζούρια, ξύλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί κάθετα μέσα στις τρύπες των φρεατίων, πιθανότατα για να προσέχουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν μετατράπηκε πρόσφατα σε χωματερή και το πρόβλημα είναι γνωστό στους αρμοδίους εδώ και καιρό και έχει καθαριστεί στο παρελθόν. Ωστόσο, κανείς δεν φρόντισε να λάβει ουσιαστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα να τοποθετηθεί περίφραξη για να μην είναι προσβάσιμο στον καθένα, και έτσι γρήγορα μετατράπηκε ξανά σε σκουπιδότοπο.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes.gr από το σημείο: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ