Μετρό: Φεύγει το Σεπτέμβριο ο ‘σαλίγκαρος’ από την Εγνατία

Μετρό: Φεύγει το Σεπτέμβριο ο ‘σαλίγκαρος’ από την Εγνατία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τα χρονοδιαγράμματα στην περίπτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, αυτά που εξαγγέλλονται, δε σημαίνουν και πολλά όπως όλοι οι κάτοικοι αυτής της πόλης γνωρίζουν. Ωστόσο το GrTimes.gr εξασφάλισε για τους Θεσσαλονικείς και ένα φρέσκο, καλό νέο.

Το καλό νέο της ημέρας λοιπόν είναι, ότι σύντομα, πολύ σύντομα, το Σεπτέμβριο κι’ ας ελπίσουμε και πριν τη Διεθνή Έκθεση που αρχίζει τις 7 του μήνα, θα μας αποχαιρετίσει ο ‘σαλίγκαρος’.

Ο ‘σαλίγκαρος’ στην οδό Εγνατία, εκεί στο ύψος της Βενιζέλου, μπήκε στη ζωή της πόλης στις αρχές του 2010, κάνοντας προβληματική την κυκλοφορία των οχημάτων, είτε κινούνται επί της Εγνατίας, είτε αυτών που ανεβαίνουν την Βενιζέλου και στρίβουν αριστερά με κατεύθυνση προς δυτικά, είτε ανατολικά.

Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε και ιδίοις όμμασι διαπιστώσαμε καλουπώνεται και ‘πέφτει’ η πλάκα οροφής στο υπόλοιπο 60% του βορείου τμήματος του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό, ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί η πλάκα στο 40%, δηλαδή στο ανατολικό σκέλος του βορείου τμήματος.

Μάλιστα έχει εκπονηθεί η μελέτη και υποβληθεί στην Αττικό Μετρό Α.Ε., ώστε με την αποχώρηση του ‘σαλίγκαρου’ να ανοίξει και το τμήμα της οδού Βενιζέλου, πάνω από την Εγνατία, που είναι προσωρινά κλειστό.

Αυτά όσον αφορά την Εγνατία, αλλά όσον αφορά την οδό Βενιζέλου στο τμήμα νοτίως της οδού Εγνατίας, αυτή θα κλείσει τελείως – τώρα η κυκλοφορία γίνεται σε μία λωρίδα- όταν θα αρχίσει η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων και στη συνέχεια θα βρίσκεται σε εξέλιξη η αρχαιολογική ανασκαφή που θα διαρκέσει από 12 έως και 18 μήνες.

Μετρό στην πόλη δεν έχουμε και δεν θα έχουμε για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά τουλάχιστον να γλυτώσουμε από τις μεγάλες εργοταξιακές καταλήψεις, να απελευθερωθούν δρόμοι και πεζοδρόμια για να επιστρέψει η ζωή σε κανονικότερους ρυθμούς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top