Μετρό- “Αγία Σοφία”: Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο σταθμό

Μετρό- “Αγία Σοφία”: Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο σταθμό

Αυτοψία στο σταθμό “Αγία Σοφία” του Μετρό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδών και ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, όπου και ενημερώθηκαν για την επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων που είχαν αποκαλυφθεί στην περιοχή της νότιας πρόσβασης.

Το εργοτάξιο, κάτω από την οδό Εγνατία, σταδιακά αποκαθίσταται ενώ σε διαμορφωμένη έκταση 100 τ.μ. , επανατοποθετούνται αρχαιότητες που είχαν έρθει στην επιφάνεια, κατά την ανασκαφή του σταθμού. Τους υπουργούς ξενάγησαν στο έργο ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ κ.κ. Ταχιάος και Κουρέτας.
Ο Υφυπουργός κ. Καραγιάννης σημείωσε σε λογαριασμό του στα social media:
“Σήμερα το πρωί επισκεφθήκαμε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Kώστα Καραγιάννη και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το Σταθμό του Μετρό «Αγία Σοφία».
Εκεί έγινε μια μικρή ξενάγηση από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού στις αρχαιότητες που ήρθαν στο φως κατά την εκσκαφή του σταθμού, οι οποίες επανατοθετούνται και αναστηλώνονται στο νότιο τμήμα του.
Αν και τα ευρήματα αυτά βρίσκονταν σε μεγαλύτερο βάθος, μέσω των εργασιών επανατοποθέτησης και ανάδειξής τους, θα είναι πλέον ορατά στους πολίτες.
Η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο Σταθμό «Αγία Σοφία» είναι η έμπρακτη απόδειξη για τη δέσμευσή μας ότι όπως στην “Αγία Σοφία”, έτσι και οι αρχαιότητες που αποσπώνται προς το παρόν από το Σταθμό «Βενιζέλου» θα επανατοποθετηθούν, ώστε όχι μόνο να αναδειχθούν αλλά και να μπορεί το κοινό να τις επισκεφθεί.
Προχωράμε με πρόγραμμα και με σχέδιο!”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ