Μετρό: Τέλος Αυγούστου οι προσφορές για τη Δυτική Επέκταση

Μετρό: Τέλος Αυγούστου οι προσφορές για τη Δυτική Επέκταση

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ένα μήνα πίσω, στο τέλος Αυγούστου, πάει ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες της Δυτικής Επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα,  η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. αποφάσισε να μετατεθεί η προθεσμία υποβολής προσφορών για τις 29 Αυγούστου, με καταληκτική ώρα την 11η πρωϊνή, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει την επομένη, 30 Αυγούστου, την ίδια ώρα.

Αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί από τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, είναι: η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η εκτέλεση των αρχαιολογικών και συμπληρωματικών τοπογραφικών εργασιών καθώς και η διερεύνηση των δικτύων ΟΚΩ για όλο το μήκος της Βορειοδυτικής Επέκτασης όπως και της Επέκτασης του Αμαξοστασίου Πυλαίας.

 Η επέκταση αυτή έχει κυκλική χάραξη που αρχίζει από τον τερματικό σταθμό «Ν.Σ.Σ.» και καταλήγει στον σταθμό «Δημοκρατίας». Η επέκταση έχει μήκος περίπου 11 χλμ και εξυπηρετεί τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Νεάπολης-Συκεών.

Η δυτική επέκταση θα έχει εννέα σταθμούς σε Επτάλοφο, Μενεμένη, Κορδελιό, Εύοσμο, Ηλιούπολη, Σταυρούπολη , Πολίχνη και Νεάπολη

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η διάρκεια της συμφωνίας πλαίσιο ορίζεται σε 24 μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top