Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην κρίση της Δικαιοσύνης οι εργασίες για τα αρχαία της Βενιζέλου

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην κρίση της Δικαιοσύνης οι εργασίες για τα αρχαία της Βενιζέλου

Εν αναμονή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι αντίδικοι για το σταθμό του Μετρό, στην οδό Βενιζέλου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Στο πλαίσιο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 304 πολίτες αντιδρώντας στην απόσπαση των αρχαίων, ζητήθηκε η έκδοση προσωρινής απόφασης για την μέση παύση των εργασιών, μέχρι τη συζήτηση της κυρίας υπόθεσης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου οι αιτούντες ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής για να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες, μέχρι τη συζήτηση της κυρίας υπόθεσης. Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι πολίτες σκοπεύουν να σταματήσουν οι σχετικές εργασίες από τις κατασκευάστριες εταιρείες Αττικό Μετρό ΑΕ και Άκτωρ ΑΤΕ, επειδή θεωρούν ότι προσβάλλεται η προσωπικότητα τους ισχυρίζονται ότι οι πράξεις είναι άδικες και παράνομες.

Στη σημερινή συζήτηση για την προσωρινή διαταγή οι δικηγόροι ανέφεραν ότι είναι δικαίωμα των αιτούντων που απορρέει από την προσωπικότητα τους. «Πρόκειται για κοινόχρηστο μνημείο το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν και έχουν λόγο για την ανασκαφή και την ανάδειξη του. Έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε το μνημείο ακέραιο» είπαν.

Υπέρ της συνέχισης του έργου τάχθηκαν, υποβάλλοντας πρόσθετες παρεμβάσεις, οι εξής: Ελληνικό Δημόσιο, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον σήμερα κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση και του Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας).

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι επισήμαναν ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ της προσωρινής απόστασης των αρχαίων και ότι οι αιτούντες εμποδίζουν τη συνέχιση άλλων αγώνων όπως είναι το Μετρό. Το δικαστήριο διέκοψε και επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση σχετικά με την προσωρινή διαταγή, αύριο το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

85η ΔΕΘ: Η απάντηση Μητσοτάκη στο GRTIMES για το Μετρό Θεσσαλονίκης (VIDEO)\

85η ΔΕΘ- Κυρ. Μητσοτάκης: Τέλος του 2023 το μετρό στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπλόκο πολιτών για τα αρχαία της Βενιζέλου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top