ΜΕΒΓΑΛ: Μεταβιβάστηκε το 43% της CVC , σε Μ. Χατζάκου και Σπ. Θεοδωρόπουλο

ΜΕΒΓΑΛ: Μεταβιβάστηκε το 43% της CVC , σε Μ. Χατζάκου και Σπ. Θεοδωρόπουλο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Υπογράφηκε εχθές η μεταβίβαση του 43,19%  που κατείχε η CVC Capital Partners στη ΜΕΒΓΑΛ, στην οικογένεια Χατζάκου και στον επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Έτσι, η οικογένεια Χατζάκου ελέγχει πλέον το 64,8% της Μακεδονικής Γαλακτοβιομηχανίας, ενώ δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος με ποσοστό 21,5%.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στους μετοχικούς συσχετισμούς της ΜΕΒΓΑΛ, ακολούθησαν την εξαγορά της ΔΕΛΤΑ, μέσω του Ομίλου Vivartia, από το επενδυτικό κεφάλαιο  CVC, το οποίο σημειωτέον έχει κάνει μεγάλες τοποθετήσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις στους κλάδους της Υγείας (νοσηλευτήρια), στον ασφαλιστικό (Εθνική Ασφαλιστική)  αλλά και στον τουρισμό, εξαγοράζοντας από τον όμιλο Dogus τέσσερις μαρίνες στη χώρα μας.

Σε σχεδόν παράλληλους χρόνους, η Vivartia πωλήθηκε στη CVC και η Chipita του κ. Θεοδωρόπουλου στη πολυεθνική Mondelez. Όπως έγινε γνωστό, το fund έδειξε ενδιαφέρον για την εξαγορά του μεριδίου της κας. Χατζάκου στη ΜΕΒΓΑΛ, πρόταση που απορρίφθηκε. Η επόμενη κίνηση για τον έλεγχο της ΜΕΒΓΑΛ, έγινε από τη Μαίρη Χατζάκου και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο που πρότειναν και τελικώς εξαγόρασαν το ποσοστό της CVC Capital Partners στη Μακεδονική Γαλακτοβιομηχανία.

Σημειώνεται ότι ποσοστό 13,7% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΒΓΑΛ συνεχίζει να ελέγχει η οικογένεια Δ. Συμεωνίδη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ