Μιχαηλίδου: Οι 3 πυλώνες του σχεδίου μας για τον αυτισμό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μιχαηλίδου: Οι 3 πυλώνες του σχεδίου μας για τον αυτισμό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου της κυβέρνησης για τον αυτισμό περιέγραψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Η κυρία Μιχαηλίδου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πλέον δίνεται έμφαση στην πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού από την προσχολική ηλικία, στην κατάρτιση και στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, καθώς και στην αυτόνομη διαβίωση, ενώ το σχέδιο προβλέπει και τη στήριξη των οικογενειών ατόμων με αυτισμό.

Επίσης η υφυπουργός Εργασίας, οποία πραγματοποιεί περιοδεία σε ιδρύματα και δομές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε άλλους προνοιακούς φορείς, για ένα εξάμηνο ακόμα. Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων που αύξησαν κατά 1/3 το προσωπικό όλων των κλειστών κοινωνικών μας δομών.

Έρχονται προσλήψεις

«Ποτέ μέσα στην τελευταία δεκαετία δεν είχαμε τόσο πολύ προσωπικό στις δομές μας », είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός, ενώ αναφερόμενη στις μόνιμες οργανικές θέσεις προανήγγειλε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όπως αποκάλυψε η Δ. Μιχαηλίδου, έχει έρθει η ίδια σε συνεννόηση τόσο με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών για τον καθορισμό των νέων οργανικών θέσεων στις προνοιακές δομές.

Από χτες μάλιστα έχει στα χέρια της τον τελικό πίνακα με τις ανάγκες που περιγράφονται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Επικράτεια. «Με βάση τις ανάγκες για τις ειδικότητες που χρειάζονται οι δομές προχωρούμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, όπως προβλέπεται, ώστε να νομοθετήσουμε τις οργανικές θέσεις και να προχωρήσουμε στη στελέχωσή τους μέσω ΑΣΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κυρία Μιχαηλίδου και στο νέο πρόγραμμα αναδοχής παιδιών αποκαλύπτοντας πως για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 202ο έγινε η καταγραφή της δυναμικότητας των δομών (ιδιωτικών, εκκλησιαστικών και δημόσιων) παιδικής προστασίας. Σύμφωνα με την καταγραφή τον Ιανουάριο του 2020 στις 82 δομές φιλοξενούνταν 2.220 παιδιά και από τον Ιούλιο του ίδιου έτους μέχρι σήμερα περισσότερα από 600 παιδιά έφυγαν από τις δομές και βρίσκονται στην αγκαλιά οικογενειών που επί σειρά ετών ήταν στην αναμονή για την υιοθεσία ενός παιδιού.

Ακούστε όλα όσα είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Μαρία Σαμολαδά για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον αυτισμό, για την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών, για τις προσλήψεις στις προνοιακές δομές, καθώς και για άλλα θέματα αρμοδιότητάς της:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ