Μίνι κατάληψη με φωτιά στον Ευκλείδη (ΦΩΤΟ)

Μίνι κατάληψη με φωτιά στον Ευκλείδη (ΦΩΤΟ)

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» όπου στεγάζονται το 7ο και 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκε ολιγόωρη κατάληψη κατά τη διάρκεια της οποίας άγνωστοι φέρονται ότι έβαλαν φωτιά προκαλώντας υλικές ζημιές σε όροφο του σχολείου.

Το πρωί οι μαθητές, οι οποίοι προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το σχολικό συγκρότημα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και απομακρύνθηκαν τα αποκαΐδια ενώ η κλήθηκε και η αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Μετά τις 9.30, κάποιοι μαθητές πέρασαν μέσα στα κτήρια για να παρακολουθήσουν εργαστηριακά μαθήματα και οι υπόλοιποι παρέμειναν στον προαύλιο χώρο.

Καθηγήτρια του σχολείου ανέφερε στο GRTimes ότι οι καταληψίες διέφυγαν πριν δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους της κατάληψης ενώ ζήτησε να μην συνδεθεί το συγκεκριμένο περιστατικό με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Μπαχαράκης: Έγινε απόπειρα κατάληψης – Έχουν καταγραφεί οι ζημιές

Για απόπειρα κατάληψης στον “Ευκλείδη” έκανε λόγο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Θωμάς Μπαχαράκης μιλώντας στο GRTimes.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαχαράκης ανέφερε ότι έγινε απόπειρα κατάληψης από μικρή ομάδα μαθητών, αλλά απετράπη και το σχολείο έκτοτε λειτουργεί κανονικά.

Όσον αφορά τις ζημιές που σημειώθηκαν στο κτήριο, ο κ. Μπαχαράκης δήλωσε πως έχει ενημερωθεί σχετικά η σχολική επιτροπή του δήμου από τις διευθύνσεις των σχολείων και τη διεύθυνση εκπαίδευσης, ώστε να καταγραφούν και να επιδιορθωθούν οι ζημιές . Ο ίδιος, όπως είπε, έχει ενημερωθεί εγγράφως, για το τι αντίκρισαν οι υπεύθυνοι του σχολείου το πρωί μόλις κατέφθασαν στο κτήριο, ενώ με την άμεση επέμβασή τους επήλθε η ηρεμία.

Σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και την έξαρση της βίας μέσα στα σχολικά συγκροτήματα ο κ. Μπαχαράκης σχολίασε πως όλα τα περιστατικά καταγράφονται και παρακολουθούνται ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για όλους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top