Μητσοτάκης: Δεν ανοίγει η αγορά της Θεσσαλονίκης

Μητσοτάκης: Δεν ανοίγει η αγορά της Θεσσαλονίκης

Η απάντηση Μητσοτάκη στο αίτημα των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, για άνοιγμα της αγοράς αύριο Δευτέρα, ήταν αρνητική και απογοητευτική για τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δήλωσε στον κύριο Φιλιππίδη ότι η απόφαση για παράταση του lock down στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης σε Αχαΐα και Κοζάνη, λήφθηκε λόγω των υψηλών επιδημιολογικών στοιχείων στους τρεις αυτούς νομούς γι’ αυτό και δεν μπορεί να ανακληθεί.

Τώρα πλέον, οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, σε νέα συνάντηση που θα έχουν αύριο, πιθανότατα διαδικτυακή, θα αποφασίστουν τις επόμενες κινήσεις τους καθώς περιμένουν να δούνε αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα και των τριών Περιφερειαρχών για αποζημίωση της κάθε εμπορικής επιχείρησης, στις εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες, με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Η αποζημίωση αυτή, προτείνεται να προβλεφθεί είτε με νομοθετική ρύθμιση, είτε με δημοσίευση πρόσκλησης δράσης ενίσχυσης, αντίστοιχης με εκείνη που ίσχυσε για τις επιχειρήσεις που έμειναν κατ’ εξαίρεση σε αναστολή την περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω τοπικών μέτρων.

Οι τρεις περιφερειάρχες χαρακτηρίζουν απαραίτητη την ενίσχυση για την αποκατάσταση της αρχής της ισότητας «μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης» να ανασταλεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης».

Yπάρχουν πληροφορίες ότι αυτή η ιδιαίτερη αποζημίωση, πιθανότατα θα ενταχθεί στον επόμενο κύκλο της Επιστρεπτέας και σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο το πρωί.

Στα χέρια του ΠΘ το «άνοιγμα» της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top